Minipaier med ost og tomat

Minipaier med ost og tomat

Disse små paiene passer bra enten på en buffé, da de er perfekt porsjonstørrelse, eller som en god lunsj eller middag sammen med en frisk salat.

mini pai ostpai

Ca 5-6 stk (litt avhengig av størrelse på formene)

Oppskrift paibunn

125 g smør

3 dl hvetemel

2 ss kaldt vann


Fremgangsmåte paibunn

1. Bland sammen alle ingredienser til en deig. Press ut deigen i små ildfaste former og prikk deigen med en gaffel. Stell kjølig i ca en halv time.

2. Forstek paibunnene i ca 10 minutter på 200 °C


Oppskrift paifyll

3 egg

1 dl melk

1 dl fløte

3 dl revet ost, vellagret type Västerbottenost

Litt svartpepper og salt

Små tomater på kvist, f.eks Romantica

Fremgangsmåte ost og tomat minipai

1. Bland sammen egg med melk og fløte, ha i litt grovkvernet pepper og salt.

2. Riv osten og bland den i egg og melkeblandingen. Hel blandingen i formene med paiskallet. 

3. Legg 4-5 tomater på kvist på toppen av fyllet og stek paiene i ovnen på 200° C  i vanlig ovnsvarme (ikke varmluft) i ca. 25-30 minutter eller til at fyllet har blitt fast og fått litt farge. Det er litt forskjellig fra ovn til ovn og også avhengig av hvor store formene er. 

4. Server med litt urter og en salat.

ost pai, minipai