Nødvendige unødvendige kjøkkenredskaper

Nødvendige unødvendige kjøkkenredskaper

Inneholder annonselinker

Her er et innlegg om mine favoritter blant kjøkkenredskaper. Noen kanskje ser de som litt unødvendige men de er helt nødvendige for meg og gjør livet mye enklere og maten jeg lager mye bedre.

melkeskummer

1.Jeg starter med den kanskje mest unødvendige, men den mest elskede tingen akkurat nå. Nemlig en melkeskummer. Jeg fikk denne i bursdagsgave og jeg bruker den flere ganger om dagen. Det er så luksus for meg og gå opp om morgonen å lage meg en skikkelig varm deilig kaffe med tykt melkeskum. Jeg bruker ofte Oatley ikaffe når jeg skummer melk, den gir aller best skum syns jeg. I tillegg er det mye fett i som gir god fylde til kaffen. Jeg har også prøvd å lage pink latte direkte i melkeskummer. Jeg bare heller alle ingredienser rett i maskinen og setter på så har jeg en deilig rosa latte. Her er oppskriften til pink latte. Jeg har denne varianten melkeskummer og den er jeg veldig fornøyd med fordi den er rask og gir bra skum. den er i tillegg veldig enkel å rengjøre

Melkeskum pink latte

Melkeskum pink latte

Microplane

2. Halvparten av mine oppskrifter inneholder sitronzest. Det er en av mine absolutte yndlingssmaksettere og passer til både salt og søtt. Ganske lenge har jeg brukt et vanlig rivejern for å få zest. Men så kjøpte jeg meg en microplane og det er så stor forskjell. Den rasper supertynt og er sylskarp. Det er derfor veldig enkelt å kun få med det gule på sitronzesten. Den passer også ypperligt å rive parmesan med. Som i denne deilige oppskriften på italienske kjøttboller

Italienske kjøttboller

Italienske kjøttboller

Bakeduk i silikon

3. En bakeduk av silikon er det kanskje mest min mann som setter pris på, siden han er den som rydder opp etter meg på kjøkkenet. Jeg har mange deiger som er ganske klissete, f.eks surdeigsbrød eller disse kaldhevede rundstykkene. Isteden for å få kliss over hele benkeplaten så bruker jeg denne silikonmatte som er veldig enkel å bare skylle av når man er ferdig.

Kaldhvede rundstykker

Kaldhvede rundstykker

4. Når jeg var barn såg jeg ofta på TV shop i brist på annet bra på TV og da minns jeg best reklamen for en mandolinlignende ting som kunne kutte og skjære veldig tynt. Jeg minns at jeg syntes det så helt fantastisk lurt ut. Som voksen har jeg nå kjøpt min aldeles egne mandolin og jeg bruker den til så mye. Som å f.eks strimle poteter tynt i en Jansons fristelse eller når jeg lager asiatiske syltede grønnsaker

Mandolin

Janssons fristelse

Janssons fristelse

Pizzastål

5.Pizzasten eller pizzastål. Pizzastenen er det som gjør hele forskjellen fra hjemmelaget Pizza til “oj den her pizzaen smaker jo akkurat som på restaurant”. Les her om hvordan jeg bruker pizzasten for å lage denne fantastiske trøffelpizzaen.

6. Pastamaskin. Dette vet jeg at det er mange som kjøper men bruker kun den en eneste gang. Derfor er det veldig lurt å holde utkik etter pent brukte pastamaskiner på finn.no. Det var faktisk der jeg kjøpte min. Jeg lager ikke pasta hver uke men de ganger jeg gjør det innser jeg jo at det er så mye bedre enn kjøpt pasta. Det kan være så enkelt som hjemmelaget bred pasta med masse brunet smør, stekt salvie og hvitløk toppet med parmesan som smaker som det er laget på restaurant i en italiensk bergsby. Så enkelt men så godt.

Pastamaskin

pappardelle med brunet smør og salvie

Stekepanne uten teflon

7. Den siste er kanskje ikke å regne som en unødvendig kjøkkenting, men faktisk ganske nødvendig. Nemlig en god non stick stekepanne.

Det er faktisk sån at man ikke anbefaller å steke med teflonpanner i samme rom der man har undulater, fordi teflonpanner avgir farlige gasser som kan drepe fuglene. (google det hvis du ikke tror meg) Jeg føler derfor ikke helt at jeg har lyst å steke min og mine barns mat i teflonpanne. Derfor har jeg kjøpt meg en stekepanne hvor non stick belegget ikke er av teflon. Jeg syns den fungerer helt super, akkurat som en vanlig teflonpanne. Jeg har hatt den i over et halvt år nå og den er fortsatt som ny.

nødvendige ting til kjøkkenet