Laks med varm skagenrøre

Laks med varm skagenrøre

Denne laksen er en klassiker hjemme hos oss. Vi lager den ofte på helgene, fordi det tar litt tid å skrelle rekene til skagenrøren. Det må nemlig være hjemmelaget skagenrøre når man steker den i ovnen som i denne oppskriften. Men når det vel er gjort så går det veldig raskt og enkelt. Laksen passer seg selv inne i ovnen imens potetene koker, og maten er klar på 30 minutter. Skagenrøren smelter litt i ovnen, derfor trenger man ikke noen saus.

Laks med varm skagenrøre

Oppskrift laks med varm skagenrøre

4 porsjoner

600-700 g laks-eller ørretside med skinn

Salt og pepper

Skagenrøre

500 g reker med skall

0,75 dl crème fraiche

2 -3 ss majones

Zest fra en halv sitron + noen dråper sitronsaft

En halv potte frisk dill

1/4 rødløk, finkuttet

Ca. 2 cm pepperrot på tube (kan sløyfes)

Salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Skrell rekene. Bland sammen crème fraiche med majones i en bolle og legg i rekene.

2. Hakk dill og rødløk fint og bland inn. Press i litt sitron og ha i sitronzest. Jeg bruker et rivjern fra microplane (annonselinke) som er helt rå på å få med seg kun den gule på sitronen.

3. Smak til med pepperrot, salt og pepper.

4. Salt og pepre fisken og legg den i en ilfast form, jeg bruker denne fra Staub (annonselinke)

5. Spre skagenrøren over fisken og stek i ovn, på 175 ˚ C i ca 20 minutter, eller til at laksen har en kjernetemperatur på ca 55˚ C.

6.Server med litt presset sitron og kokt potatis.

Før steking

Før steking

Hva syntes juryen?

Barna liker potet og smør, og jeg fikk lov å blande i biter av laks og reker i den moste poteten. Blande sammen ulike typer mat pleier jo ellers å være no no. Milla (2 år) spiste faktisk to porsjoner med både potet og laks. Max (6 år) filosoferte etter middagen om at han må ha vært veldig sulten, for dette likte han egentlig ikke, kun i dag. Det er en veldig god karakter for å være ikke barneanpasset mat (som f.eks pannekaker). Det finnes en grunn til at jeg lager dette ofte, det er så godt men de varme rekene og den kremete sausen som skagenrøren forvandles til i ovnen.

Laks med varm skagenrøre
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more