Marinerte bønner på grillet surdeigsbrød
Grille bønner er ikke enkelt vil jeg tro, men hvis man griller brødet så får det hvert fall en fantastisk røyksmak som gir sommersmak på hele matretten.
Marinerte bønner er noe mine foreldre ofte lager. Jeg syntes det var galskap frem til jeg var sånn ca. 31 år. Nå elsker jeg det. Jeg har vel blitt gammal eller noe.
Bønnene er marinerte med sitron og dill, jeg tenkte kanskje at det kunne minne litt om skagenrøre, men uten reker og majones da.
Oppskrift marinerte bønner på grillet surdeigsbrød
2 porsjoner
1 pakkning med hvite store bønner
Saft og zest av en halv sitron
1 ss olivenolje
1 liten potte frisk hakket dill
En halv liten rødløk, finhakket
Salt og pepper etter smak
2 skiver surdeigsbrød
Olivenolje
Grillet sitron
Litt salt
Fremgangsmåte marinerte bønner på grillet surdeigsbrød
1. Finhakk rødløk og dill. Skyll bønnene i kaldt vann og bland de med dillen og rødløken.
2. Press over en halv sitron. Ha i litt olivenolje. Smak til med sitronzest, pepper og salt. Jeg bruker et rivjern fra microplane (annonselinke) som er helt rå på å få med seg kun den gule på sitronen.
3. Drypp litt olivenolje på to skiver surdeigsbrød og grill de raskt på en varm grill sammen med en sitron delt i to. Dryss litt salt over brødet.
4. Server bønnene på det grillede surdeigsbrødet og press den grillede sitronen over.
Hva syntes juryen?
Min mann var ikke enig i at dette var en vegansk Toast Skagen, men jeg syntes faktisk at det kunne minne litt om det. Uansett syntes han faktisk det var godt, og det skal sies at han ikke har bønner som yndlingsrett akkurat. Barna smakte på en bønne hver, og så spiste de brød.