Sjokoladekake med mascarpone og bær

Sjokoladekake med mascarpone og bær

Til min bursdag laget jeg en sjokoladekake med masse bær fra hagen. Selve sjokoladekaken bakte jeg en dag i forvei, og så pyntet jeg kaken på selve bursdagen. Barna hjulpet delvis med å plukke bærene, bare det at de ”sparte på de i magen” som Max sa. Så det var ikke så mange av bærene de plukket som havnet på selve kaken. Men kanskje like greit det! Her er hvert fall oppskriften hvis noen har lyst å prøve seg.

Sjokoladekake med mascarpone og bær

Oppskrift sjokoladebunn

2 egg

3 dl sukker

1 dl kakao

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 dl melk

100 g smør, smeltet

Oppskrift mascarponekrem

250 g mascarpone

1 dl kremfløte

0,5 dl melis

2 ts vaniljesukker


Oppskrift sjokoladeglasur

75 g smør

2 dl melis

2 ss kakao

1 ss vann eller kaffe

Ca 1 liter blandede bær - jeg brukte, bringebær, moreller, blåbær og rips

Sjokoladekake med mascarpone og bær

Fremgangsmåte sjokoladebunn

1.Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt under tiden smør og ta det av varmen.

2.Bland sammen resterende tørre ingredienser og sikt det inn i eggedosisen.

3.Bland sammen smør og melk og hel det i røren, bland forsiktig.

4.Hell halvparten av røren i en smurt form. Jeg brukte en form som var ganske liten, kun 20 cm. Stek på 175 ˙ i ca 20 minutter. Gjør det sammen med resterende halvparten av røren. Den oppmerksomme personen kan se på bildene at mitt øyemål ikke var så bra, siden bunnene er ulike tykke. Man kan også steke alt i en form og dele på kaken når den er ferdigstekt hvis man syns det er mer praktisk. Men hvis man gjør det må man steke kaken lenger.

5. La kaken kjøles helt av før du legger på fyll.

6. Ha all mascarponekrem mellom de to bunnene. Hell over sjokoladeglasur på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær.

Fremgangsmåte mascarponekrem

Pisk kremfløte og melis til en myk krem. Ha i mascarponen og pisk røren stiv. Smak til med vaniljesukker

Fremgangsmåte sjokoladeglasur

Smelt smør og sikt i kakao og melis. Spe med litt vann eller kaffe slik at glasuren får riktig konsistens. Jeg brukte 1 spiseskje væske. La glasuren kjøles ned på benken før du har har den over kaken.

Sjokoladekake med mascarpone og bær

Hva syntes juryen?

Alle var først og fremst veldig imponerte av kakens utseende. (Til tross at) begge barna hjulpet meg å pynte kaken ble den veldig fin syntes jeg også.

Smaken var også veldig god, og bærene veier litt opp for den tunge søte sjokoladesmaken. Ikke sånn at den føltes sunn, men litt friskere hvert fall. Alle barne likte ripsen best. Jeg liker ikke rips så mye i det hele tatt, då derfor hadde jeg ikke så mye, men vi fikk etterfylle siden de var så populære!

Sjokoladekake med mascarpone og bær
En bild på bursdagsbarnet (moi) tagning 100

En bild på bursdagsbarnet (moi) tagning 100