Flatbread

Flatbread

Annonse for kid.no

Flatbread kan på samme måte som pizza varieres etter hva man liker. Jeg laget to varianter; en med friske tomater og burrata, og en med salsiccia og karamellisert sjalottløk. Begge variantene penslet jeg med chiliolje fra kid før jeg stekte de.

For å gjøre det så enkelt som mulig brukte jeg ferdig pizzadeig, og det fungerte helt supert. En normalstor pizzadeig holder til tre ferdige flatbreads. Men man kan jo selvfølgelig lage pizzadeigen selv hvis man vil det.

flatbread med salsiccia

Oppskrift flatbread

1 pakke ferdig pizzadeig eller hjemmelaget pizzadeig

Noen teskjeer chiliolje

Oppskrift flatbread med burrata og tomater

1 bit ferdigstekt flatbread

1 Burrata

Noen gode tomater

Balsamico - denne fra kid.no er helt fantastisk

Havsalt

Pizzakrydder

Evt frisk basilikum

Oppskrift flatbread med salsiccia og karamellisert sjalottløk

1 bit ferdigstekt flatbread

1 pølse med rå salsiccia

2-3 sjalottløker

Litt olje eller smør

1 spiseskje balsamico

Pizzakrydder

Evt frisk salvie

Flatbread

Fremgangsmåte flatbread

Rull ut pizzadeigen og kjevl den litt tynnere enn den i utgangspunktet er. Del den i tre rektangler og legg de på et bakepapir.

Hell på litt chiliolje og smør den ut over deigen. Stek på 250 grader i ca sju minutter, eller til at den ser ferdigstekt ut.

Ha litt chiliolje på deigen før den stekes

Ha litt chiliolje på deigen før den stekes

Fremgangsmåte tomat,- og burrata-fyll

Kutt tomater i forskjellige farger og størrelser, i skiver og legg de på det varme brødet. Legg burrataen i midten og del den slik at innholdet renner ut. Hell over litt balsamico, salt og pizzakrydder.

Fremgangsmåte salsiccia,- og karamellisert sjalottløk.

1.Dra av skinnet på pølsen og hakk innholdet grovt. Det er viktig at det er rå salsiccia. Det får man blant annet kjøpt på Meny. Stek pølsefyllet helt ferdig i en stekepanne. Det trenger ikke non krydder eller matfett når det stekes, for det er nok av det uansett.

2. Stek sjalottløk i tynne skiver, gjerne i fettet som ble over i pannen fra pølsen eller i litt smør. Når løken har blitt litt sprø heller du på balsamicoen og lar den koke inn raskt.

3. Legg salsiccian og den karamelliserte løken på flatbreadet, og dryss over litt pizzakrydder og evt litt frisk salvie hvis du har.

Slik ser den rå salsicciaen ut før den stekes

Slik ser den rå salsicciaen ut før den stekes

Hell over balsamico når når løken er ferdigstekt

Hell over balsamico når når løken er ferdigstekt

Hva syntes juryen?

Jeg syntes varianten med burrata var den beste. Men min mann likte den med kjøtt aller best (bombe!) Barna ønsket seg vanlig pizza og det fikk de. Alle ble veldig fornøyde med andre ord.

flatbread