Clafoutis

Clafoutis

Clafoutis er en fransk dessert med bær. Jeg lagde en luksusvariant med både smør og mandel i. Jeg syns mandel passer veldig fint sammen med moreller som jeg brukte denne gang. Oppskriften kan brukes til alle type bær og det går fint å blande forskjellige typer.

Clafoutis

Oppskrift clafoutis

450 g bær, jeg brukte moreller

2 egg

1 dl brunt sukker (man kan bruke vanlig hvitt sukker også)

0,75 dl mandel uten skall- kvernet til mandelmel

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

50 g smør

0,5 dl melk

Sitronzest av en halv sitron

1-2 dråper mandelessens

Noen hakkede mandler til pynt

Melis til pynt


Fremgangsmåte clafoutis

1.Ta ut kjernene på alle bærene hvis du som jeg bruker kirsebær eller moreller.

2. Pisk egg og sukker. Smelt smøret og stell det til siden.

3. Kok opp litt vann i en kjele og ha i mandel, kok noen minutter til at det er enkelt å fjerne skallene. Kvern mandlene i en mandelkvern til et fint mel.

4. Bland sammen hvetemel, mandelmel og bakepulver og ha det opp i eggedosisen. Ha i melken og smøret og bland sammen. Ha i litt sitronzest og mandelessens

5. Ha to tredjedeler av bærene i en form og hell over røren. Legg så på resterende bær og stek på 175˙ i ca 20-25 minutter

6. Dryss litt hakket mandel og melis over, og server kaken lun med lettpisket fløte til.

Hva syntes juryen?

Clafoutisen fikk veldig fin mandelsmak, og det syntes jeg trengtes fordi moreller har ikke så mye smak egentlig og de fikk enda mindre smak når de blitt stekte. Neste gang skal jeg prøve å ha i litt bringebær også som jeg har fullt av i hagen akkurat nå. Uansett ble kaken borte under dagen, faktisk under en halv dag tok det oss å spise hele, så den var veldig populær.

Her er de fine bærene rett fra hagen i et av alle min funn på loppemarkeder jeg har gjort i sommer. Dette fruktfatet kostet 30 kroner!

Her er de fine bærene rett fra hagen i et av alle min funn på loppemarkeder jeg har gjort i sommer. Dette fruktfatet kostet 30 kroner!

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more