Afternoon tea - Tips og oppskrifter
afternoon tea party tips og oppskrifter.jpg

1. Inviter bare folk du har det gøy sammen med. Det viktigeste er jo at dere har det trivelig, ikke at alt er perfekt. Jeg inverterte mine nærmeste venninner. De skulle komme kl 13. Da klokken var 13 var jeg fortsatt i pyjamasbukser, og ingenting var satt frem på bordet. Det var bare for venninnene mine å begynne å dekke bordet imens jeg byttet om. Men vi er jo noen stykker så ting ble raskt fikset og jeg følte meg ikke stresset i det hele tatt.

Afternoon tea party


2. Husk kaffe! Te i all ære, men husk å sette på en kanne kaffe også. Hvert fall hvis det er småbarnsforeldre som kommer.

3. Drinker! Jeg serverte både Aperol spritz og Gin & tonic og det ble satt stor pris på. Men det går helt fint å ha det alkoholfritt selvfølgelig, særlig hvis det er barn til stede. Jeg var alene hjemme og alle mine venninner kom uten barn så vi passet selvfølgelig på.

afternoon tea party drinker

4. Pynting. Om sommeren finnes det så mye fine blomster i naturen som man kan pynte med. Bruk det du finner i naturen.

Afternoon tea tips og oppskrifter

5. Planlegging. Det er mye som kan lages i forvei. Her er hvordan jeg la opp tiden før selve festen:

  • 3 dager i forvei – bake shortcakes, disse har ganske lang holdbarhet. Lage deig til sitronterte. Jeg brukte samme deig til sitronterte som til shortkake, derfor falt det seg ganske naturlig. Deigen går helt fint å oppbevare i kjøleskap.

  • Dagen før – handle, lage clotted cream og bake cupcakes.

  • Samme dag - lage frosting og pynt cupcakes, bake scones og sitrontertes. Lage fingersmørbrød

afternoon tea party.jpg

Oppskrifter

Trykk på bildene nedenfor for å komme til oppskriften

Finger

smørbrød

Miniscones med clotted cream

Shortbreads

Sitron cupcakes med italiensk bringebærmarengs

Sitronterter


Hva syntes juryen?

Alle mine venninner syntes dette var så hyggelig og noe vi måtte gjøre oftere. Vi hadde en liten avstemning om hva som var best, og ble til slutt enige i at sitronterte og fingersandwich med eggesalat var vinnerne på bordet. I tillegg til at drikke drinker på dagen og være alene hjemme.

afternoon tea party
afternoon tea vår.jpg
sitronterte afternoon tea.jpg

Følg meg gjerne på Instagram