Engelske miniscones med clotted cream
Det blir ikke afternoon tea party uten scones. Jeg lagde små engelske miniscones og serverte de sammen med syltetøy og clotted cream. Clotted cream er ikke mulig å få kjøpt i Norge så det må man lage selv. Det er ikke vanskelig, men det tar lang tid. Resultat er verdt det. Clotted cream er fløyelsmykt og ganske likt smør i konsistensen, men smaken går mer mot fløte, og er nesten litt søtlig. Jeg anbefaler virkelig å prøve å lage egen clotted cream. Så gøy å prøve noe helt nytt!
Her finner du enda flere tips på oppskrifter til Afternoon tea.
Oppskrift engelske scones
8 stk miniscones (doble gjerne deigen hvis du ønsker flere)
3 dl hvetemel
1 krm salt
1,5 ts bakepulver
1 ss sukker
50 g smør
1 dl melk
1 egg
Fremgangsmåte engelske scones
1. Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Kutt smør i terninger og smuldre det opp i melblandingen.
2. Ha egg og melk i blandingen og arbeid det raskt sammen til en deig. Deigen skal være ganske klissete.
3. Legg deigen på et melet bakebord. Trykk den ut i en tykk plate med fingrene. Stans ut små rundinger med f.eks et glass og legg på et brett med bakepapir.
4. Stek sconesen på 200° C i ca. 10 minutter. Jeg lagde mine veldig små, hvis du lager de større må de nok stekes litt lenger.
Oppskrift clotted cream
Ca 1 dl
3 dl kremfløte
Fremgangsmåte clotted cream
1. Hell fløten i en ildfast liten form.
2. Stell inn i ovnen på 75-80 ° C i ca. 10 timer.
3. Etter 10 timer har fløten blitt fast i konsistensen.
4. Stell fløten i kjøleskapet noen timer. Ved servering pleier jeg å skrape av den tynne litt mørkere skorpen som dannet seg på toppen og deretter blande kremen litt før jeg legger den i en serveringsbolle.