Sitronterte

Disse små sitrontertes har en sprø bunn av smørsmakende shortbreadkakedeig, og er litt myke i midten med deilig søtsyrlig sitronfyll. Helt nydelige, og de passet veldig bra sammen med te faktisk.

Sitronterte på afternoon tea

 

Oppskrift shortbread paideig

6 små terter

75 g smør

0,7 dl melis

0,4 dl maizena

1,5 dl hvetemel

 

Oppskrift fyll til sitronterte

2 eggeplommer

1 dl sukker

0,5 dl sitronsaft

1 ss hvetemel

1 ss smeltet smør

Zest fra 1 sitron

Melis og friske bringebær til dekorasjon

sitronterte afternoon tea

 Fremgangsmøte

1. Pisk smør og melis med en mikser eller i en kjøkkenmaskin,

2. Ha i mel og maizena og arbeid det sammen til en deig.

3. Ha deigen i små paiformer eller i ett muffinsbrett (annonselinke) og trykk den ut så den dekker hele bunnen av formene. Stek paiskallet på 175 ° C i ca. 10 minutter.

4. Bland sammen ingrediensene til fyllet med en gaffel i en bolle.

4. Ha fyllet i paiskallet og senk temperaturen på ovnen til ca. 150 ° c og bak tertene til fyllet stivnet litt, men fortsatt er mykt i midten, for meg tok det nesten 20 minutter.

terte med sitronfyll