Sitronterte
Disse små sitrontertes har en sprø bunn av smørsmakende shortbreadkakedeig, og er litt myke i midten med deilig søtsyrlig sitronfyll. Helt nydelige, og de passet veldig bra sammen med te faktisk.
Oppskrift shortbread paideig
6 små terter
75 g smør
0,7 dl melis
0,4 dl maizena
1,5 dl hvetemel
Oppskrift fyll til sitronterte
2 eggeplommer
1 dl sukker
0,5 dl sitronsaft
1 ss hvetemel
1 ss smeltet smør
Zest fra 1 sitron
Melis og friske bringebær til dekorasjon
Fremgangsmøte
1. Pisk smør og melis med en mikser eller i en kjøkkenmaskin,
2. Ha i mel og maizena og arbeid det sammen til en deig.
3. Ha deigen i små paiformer eller i ett muffinsbrett (annonselinke) og trykk den ut så den dekker hele bunnen av formene. Stek paiskallet på 175 ° C i ca. 10 minutter.
4. Bland sammen ingrediensene til fyllet med en gaffel i en bolle.
4. Ha fyllet i paiskallet og senk temperaturen på ovnen til ca. 150 ° c og bak tertene til fyllet stivnet litt, men fortsatt er mykt i midten, for meg tok det nesten 20 minutter.