Shortbread
Shortbread er et must på afternoon tea. Det er en småkake med masse smak av smør. Den er veldig sprø i konsistensen og smelter nesten på tungen. Det var først da jeg bikket 30 år at jeg virkelig begynte å sette pris på hjemmebakte småkaker. Det går aldri ann å sammenligne kjøpte kaker og kjeks med hjemmebakte. Jeg vil tro det er smøret som gjør den store forskjellen. Det er utrolig viktig å bruke ekte smør. Jeg bruker også melis istedenfor vanlig sukker slik at de skal bli ekstra fine i konsistensen, og litt maizena for ekstra sprøhet. Jeg kjevlet mine ganske tynne og da ble det ganske mange, ca. 30 stykker
Oppskrift shortbread
150 g smør
1,25 dl melis
0,75 dl maizena
3 dl hvetemel
Fremgangsmøte shortbread
1. Pisk smør og melis med en mikser eller i en kjøkkenmaskin,
2. Ha i mel og maizena og arbeid det sammen til en deig.
3. Kjevl ut en tynn plate av deigen og kutt passe store biter med en kniv. Jeg laget mønster på mine shortbreads med tuppen sprøytetipp, men man kan også lage noen mønster med en gaffel.
4. Legg alle kakene på et bakepapir på et brett og la kakene stå kjølig minst 30 minutter før de stekes i ovnen ca. 20 min på 150 ° C.
Her finner du flotte etagefat til afternoon tea (annonselinke)