Sitroncupcakes med italiensk bringebærmarengs

Sitroncupcakes med italiensk bringebærmarengs

Disse cupcakesene lyste virkelig opp hele bordet. Det er mulig at de ser litt voldsomme ut, men fordi toppingen kun er italiensk marengs vil den ikke bli kvalmende. Det er jo mest luft marengs består av.  Selve cupcaken er en liten sitronmuffin med noen dråper mandelessens i. Jeg syns mandel og sitron passer så godt sammen.

Italiensk mareng er mer stabil enn vanlig mareng og man trenger ikke å steke den i ovn, da den ikke er rå. Man pleier å lage en sukkerlake som varmes til 123 grader og piske den inn i eggeviten. Jeg lagde en variant av sukkerlake hvor jeg byttet ut vann mot bær. På den måten fikk jeg inn masse god bringebærsmak og flott farge. Men jeg må innrømme at jeg satte til litt ekstra konditorfarge for å få litt sterkere rosa farge. Noen ganger har jeg opplevd at naturlig farg fra bær kan miste litt farge når det får stå noen timer. Det ville jeg ikke ta sjansen på.

Sitroncupcakes med italiensk bringebærmarengs

 

Oppskrift sitroncupcakes

16 stk små

3 egg

2,5 dl sukker

100 g smeltet smør

1 dl melk

1 ts bakepulver

4 dl mel

1 ts vaniljesukker

Zest fra 1 sitron

5 dråper mandelessens (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte sitroncupcakes

1. Smelt smør og la det avkjøles litt.

2. Pisk sammen egg og sukker.

3. Bland sammen øvrige tørre ingredienser og bland de sammen med smør og melk i eggedosisen.

4. Fyll små muffinformer med rører og stek ca 10-12 minutter på 175 ° C

 

Oppskrift italiensk bringebærmarengs

2 eggehviter

Bittelitt salt

2 dl bringebær (frosne som fått tine)

2 dl sukker

Sitroncupcakes med italiensk bringebærmarengs

 

Fremgangsmåte italiensk bringebærmarengs

1. Pisk eggehviter med litt salt helt stive.

2. Legg tinte bringebær i en kasserolle og hell på sukker. Kok de opp. Det vil bli som en slags syltetøy med mye sukker i. Kok blandingen til 123 ° C.

3. Hell bringebærsukkerlaken gjennom en sil ned i en tynn stråle i bollen med de piskede eggehvitene imens du pisker på høy hastighet.

4. Ha marengsen i en sprøytepose og pynt sitroncupcakesene. Jeg brukte en rund tipp med ganske stor åpning.

Sitroncupcakes med italiensk bringebærmarengs afternoon tea
Sitroncupcakes med italiensk bringebærmarengs