Fingersmørbrød til afternoon tea
Små kantskjærte smørbrød er et must på afternoon tea. Jeg laget to varianter, en med klassisk eggesalat med frisk dill, og en med agurk og røyket ørret.
Oppskrift fingersandwich med eggesalat
9 stk
6 skiver loff
2 egg
2 ss majones
1 ss frisk finkuttet dill
Salt etter smak
Karse eller andre små skudd til pynt (jeg hadde røde reddikk skudd)
Fremgangsmåte fingersandwich med eggesalat
1. Kutt alle kantene av brødet. Disse kan man ta vare på, la tørke og kjøre i blenderen så har man laget sitt eget strøbrød.
2. Kok egg og kjøl det ned i vann. Når egget er helt kaldt, mos det med en gaffel i en bolle. Ha opp i majones og frisk dill. Smak til med litt salt.
3. Legg fyllet på en av brødskivene, legg en annen skive på toppen og kutt brødet i 3 lange «fingrer».
4. Pynt med noe grønt, f.eks. passer karse bra fordi det har mye smak og passer sammen med egg. Jeg brukte røde skudd av reddik som også har veldig mye smak som passet bra mot den milde eggesalaten.
Oppskrift fingersandwich med ørret og agurk
20 små biter
5 skiver loff
Smør
0,5 agurk
5 skiver røkt ørret
Noe grønt, f.eks. dill, erteskudd eller vårløk
Fremgangsmåte fingersandwich med ørret og agurk
1. Kutt kantene fra brødet og smør de med et generøst lag smør. Hvis man ikke har smør under agurken vil skiven raskt bli bløt fra agurken. Derfor er det viktig å ikke glemme smøret.
2. Kutt lange skriver av agurken med en ostehøvel og legg de oppe på smøret.
3. Legg laks på toppen og del sandwichen i fire trekanter. Pynt med noe grønt Jeg brukte erteskudd, men man kan bruke friske urter som f.eks. dill