Fingersmørbrød til afternoon tea

Små kantskjærte smørbrød er et must på afternoon tea. Jeg laget to varianter, en med klassisk eggesalat med frisk dill, og en med agurk og røyket ørret.

Oppskrift fingersandwich med eggesalat

9 stk

6 skiver loff

2 egg

2 ss majones

1 ss frisk finkuttet dill

Salt etter smak

Karse eller andre små skudd til pynt (jeg hadde røde reddikk skudd)

Fingersmørbrød til afternoon tea
fingersmørebrød med eggesalat

Fremgangsmåte fingersandwich med eggesalat

1. Kutt alle kantene av brødet. Disse kan man ta vare på, la tørke og kjøre i blenderen så har man laget sitt eget strøbrød.

2. Kok egg og kjøl det ned i vann. Når egget er helt kaldt, mos det med en gaffel i en bolle. Ha opp i majones og frisk dill. Smak til med litt salt.

3. Legg fyllet på en av brødskivene, legg en annen skive på toppen og kutt brødet i 3 lange «fingrer».

4. Pynt med noe grønt, f.eks. passer karse bra fordi det har mye smak og passer sammen med egg. Jeg brukte røde skudd av reddik som også har veldig mye smak som passet bra mot den milde eggesalaten.

Fingersandwich til afternoon tea

Oppskrift fingersandwich med ørret og agurk

20 små biter

5 skiver loff

Smør

0,5 agurk

5 skiver røkt ørret

Noe grønt, f.eks. dill, erteskudd eller vårløk

 Fremgangsmåte fingersandwich med ørret og agurk

Agurken kuttes på langs med ostehøvel

Agurken kuttes på langs med ostehøvel

1. Kutt kantene fra brødet og smør de med et generøst lag smør. Hvis man ikke har smør under agurken vil skiven raskt bli bløt fra agurken. Derfor er det viktig å ikke glemme smøret.

2. Kutt lange skriver av agurken med en ostehøvel og legg de oppe på smøret.

3. Legg laks på toppen og del sandwichen i fire trekanter. Pynt med noe grønt Jeg brukte erteskudd, men man kan bruke friske urter som f.eks. dill

 

Fingersandwich til afternoon tea
Afternoon tea