Tonkatsu med asiatisk hvitkålsalat
Jeg besøkte Oslo street food for litt siden. Der spiste jeg Tonkatsu. Det er en slags japansk sprøstekt schnitzel, som serveres med ris, tonkatsusaus og en hvitkålsalat. Det var kjempegodt! Derfor tenkte jeg prøve å lage det selv. Det gikk helt utmerket, og det gikk faktisk ganske raskt også.
Oppskrift Tonkatsu kjøtt
4 porsjoner
4 biter svinekotelett/nakkekotelett
Salt og pepper
Litt hvetemel
1 egg
Ca. 2 dl panko (asiatisk strøbrød)
Olje til steking, neutral f.eks raps eller solsikkeolje
Oppskrift Tonkatsu saus
1 dl ketchup
1 ss kikkoman soya
2 ss Worcestershire saus
1 ss sukker
Oppskrift asiatisk hvitkålsalat
Hvitkål eller sommerkål (jeg brukte sommerkål siden det er godt og i sesong akkurat nå)
Gulrot
1 ss kikkoman soya
1 ss riseddik
Noen dråper sesamolje
Litt honning
Ris til servering
Fremgangsmåte
1. Bland sammen alle ingredienser til sausen og gi det et raskt oppkok.
2. Bank ut kjøttet med en kjøtthammer (jeg hadde ikke dette så jeg banket med motsatt side av en kniv, og det gikk helt fint) Ha litt salt og pepper på kjøttet.
3. Vend kjøttet først i hvetemel, siden i lett sammenpisket egg, og til slutt i panko.
4. Ha olje i en stekepanne, ca. 1 cm. Varm opp stekepannen og stek kjøttet gyllne og sprøtt på begge sider.
5. Kutt hvitkål og gulrot fint, gjerne med en mandolin, og ha på riseddikk, soya, sesamolje og litt honning.
6. Kutt kjøttet i biter og legg bitene på hvitkålsalaten, serverer med ris og tonkatsusaus.
Hva syntes juryen?
Begge barna likte kjøttet og risen veldig godt. Sausen og hvitkålsalaten likte de ikke i det hele tatt. Max (5 år) sa at han ikke en gang klarte å tygge salaten, men var nødt til å spytte den ut fordi den var så ekkel. Risen fikk terningkast 6 (fordi vi hadde masse smør i) kjøttet fikk terningkast 5. Saus plus salat fikk terningkast 1