Hjemmlaget garlic naan
Når vi bestiller indisk mat fra restaurant, syns jeg alltid nanbrød er det beste! Det er noe med den litt seige konsistensen blandet med smør og hvitløk som blir helt magisk. Vi lager ofte indiskt hjemme selv, og noen ganger lager vi også nanbrød.
Disse nanbrødene kan man ha til mye, ikke bare indisk mat, men f.eks som en wrap med noe godt fyll. Jeg har ikke en tandoriovn hjemme, men jeg pleier å steke de i en tørr stekepanne av støpejern, da får man nesten samme effekt. Deigen må kjevles veldig tynn fordi den hever mye når den kommer i stekepannen. Etterpå pensler jeg brødene med smeltet smør og hakket hvitløk. Gled dere til fest i munnen!
Oppskrift hjemmelaget garlic naan
Ca. 16-20 små nanbrød
0,5 pk fersk gjær (25 g)
3 dl tyrkisk yoghurt 10% fett
2 dl melk
2 ts salt
1 ss sukker
Ca 9-10 dl mel, helst Tipo-0
Ca 50 gram smør til pensling
3 hvitløksfedd, finkuttet
Frisk koriander eller frisk persille
Fremgangsmåte nanbrød
1. Smuldre gjær i en bolle. Hell på melk, yoghurt, salt og sukker.
2. Bland ned melet og elt deigen noen minutter.
3. Jeg pleier å heve deigen med kald væske, men har du dårlig tid kan du varme opp melken til 37 ° C. Hev til dobbel størrelse. Det tar noen timer hvis du kaldhever, men resultatet blir mye bedre.
4. Kevl tynne, tynne plater av deigen. Så tynne som overhode mulig og legg en av gangen i en varm stekepanne av støpejern. Du trenger ikke noe fett i pannen. Den skal være helt tørr.
5. Når det begynner å “boble” i brødet så snur du det og steker det på andre siden.
6. Smelt smør sammen med finkuttet hvitløk og pensle brøden med. Dryss over litt friske urter.
Hva syntes juryen?
Dette var så populært at vi spiste de to dager på rad. Første dagen med biff, og andre dagen med Chicken tikka masala. Det gikk helt fint å spare deigen i kjøleskapet for å steke nye nanbrød dag to. Begge dagene var brødet det som var mest populært, både store og små spiste masse. Terningkast 6