Ravioli med hummerfyll

En dag når barna hadde lagt seg bestemt jeg meg for å lage hjemmelaget ravioli. Jeg har (merklig nok) aldri laget pasta selv og hadde derfor ikke en pastamaskin. Jeg kjevlet deigen, det gikk helt fint, men resultatet ble så bra at jeg var nødt til å kjøpe meg en pastamaskin, fordi det var så mye bedre med hjemmelagd pasta enn hva jeg hadde trodd. Jeg fylte mine raviolier med hummer og vellagret ost.  Av hummerskallet koket jeg en kraft og laget en kremet hummersaus. Forutsetningen for at det skulle bli godt var jo ganske tilrettelagde.

Ravioli med hummerfyll hjemmelaget

Oppskrift

4 små porsjoner, ca 4 stk store raviolis pr person som kan brukes som evt mellomrett/forrett. Hvis det skal være hovedrett må mengden dobles.

Oppskrift pastadeig

2 egg

2 ss vann

3 dl durumhvetemel

 

Oppskrift hummerfyll

Kjøtt fra 2 humrer, klør og hale

Ca 120 g lagret ost, f.eks Østavind

1 dl creme fraiche 35 %

 

Oppskrift hummersaus

Skall fra hummerne

2 dl vann

1 dl kremfløte

1 ts tomatpure

Litt maizena til jevning

 

Fremgangsmåte ravioli med hummer og lagret ost

1. Bland alle ingredienser til pastadeigen. Spar litt mel til kjevlingen. La gjerne deigen hvile noen timer i kjøleskap, men ta den ut litt før du skal jobbe med den.

2. Kjevl ut deig så tynt som bare mulig eller lag lange remser av deigen i en pastamaskin.

3. Legg ut hummerfyllet i små «hauger» med litt avstand mellom. Legg en like tynn pastadeig på toppen. Press ut luft og ta ett glass og stans ut ravioliene med. Trykk i hop kantene slik at de er helt tette.

4. Kok ca. 4 minutter i saltet vann

Hjemmelaget ravioli

Fremgangsmåte hummersaus

1. Kok opp hummerskall og vann, kok ca. 10-15 minutter under lokk. Sil av skallene.

2. Hell på fløte og tomatpure og kok opp. Jeg syntes ikke det trengtes noe salt eller andre krydder, hummeren ga nok smak.

3. Jevn med litt maizena eller annen jevner.

 

Hell sausen på hummerravioliene ved servering og ha evt. Litt salvie på toppen hvis du liker det.

 

hummerravioli fyll.jpg

Hva syntes juryen?

Det var bare meg og min mann som fikk smake denne gang. Begge barna sov for en gang skyll. Min man er fra Sørlandet og elsker skalldyr så dette var en hit syntes han. Jeg er jo svensk og liker vellagret ost, særlig om den er litt smeltet. Hummersausen fikk så fin smak, jeg hadde en flaske hummerfond i beredskap men trengte ikke bruke den i det hele tatt! Terningkast 6 fra oss begge. Dette skal vi gjøre flere ganger, særlig nå som vi investert i en pastamaskin.

Ravioli med hummerfyll