Dukkah og mine beste tips for å lage avokadotoast

Dukkah og mine beste tips for å lage avokadotoast

Dukkah er en egyptisk kryddblanding, med base av nøtter og frø. Den gir en god crunsj og passer til all mulig mat, som salater og avokadotoast. Jeg er veldig glad i avokadotoast og vi spiser det veldig ofte. Avokadotoast er ikke særlig vanskelig å lage men jeg har noen tips som får din toast å smake enda bedre

Dukkha

1. Bruk dansk rugbrød som base – Kutt det i tynne skiver og rist det 2 ganger i brødristen. Da blir det sprøtt og får en nøttete smak. I tillegg får du i deg masse fiber. Prøv det, også hvis du ikke liker dansk rugbrød til vanlig, blir det noe helt annet når det får 2 omganger i brødristen.

2. Jeg har testet mange måter å tilberede avokadoen på og konstatert at most avokado er det beste og enkleste. Bare mos avokadoen lett med en gaffel før du legger den på skiven.

3. Bruk romtemperert avokado – alt smaker bedre romtemperert, utenom Pepsi Max, pleier jeg å si. Smakene kommer mye bedre frem hvis ikke maten kommer rett fra kjøleskapet.

4. Bruk en god smaksetting, noen forslag er: chiliflakes, svarte sesamfrø, spirer eller microgreens, forskjellig urter eller min favoritt dukkah. Oppskriften finner du nedenfor

avokadotoast oppskrift

 

Oppskrift Dukkah

1 dl mandel

1 dl hasselnøtter

1 dl sesamfrø- jeg brukte en miks av svarte og vanlige

2 ts koriander

2 ts spisskummen

1 ts salt

0,5 ts paprikapulver

 

Fremgangsmåte Dukkah

1. Spre ut mandel og hasselnøtter på et stekebrett og rist de i ovnen ca. 10-15 minutter på 175 ° C. Hasselnøttene pleier man kunne fjerne skallet på ganske enkelt efter de blitt ristet, men det er ikke en nødvendighet.

2. Ha sesamfrø i en stekepanne og rist disse noen minutter. På slutten lar du krydderne riste med noen sekunder.

3. Hell alt i en blender og miks de raskt. Ikke miks for lenge, det skal være litt crunsj i kryddmiksen.

4. Oppbevar i en lufttett boks i kjøleskapet.

Dukkha oppskrift

Hva syntes juryen?

Milla (1,5 år) var veldig glad i dette. Hun syntes det var veldig gøy å legge Dukkah på tallerken og dyppe brød i det. Terningkast 5. Max (5 år) var ikke interessert i det hele tatt og smakte ikke en gang.

Milla storkoste seg

Milla storkoste seg