Karamelldekket rabarbra-kake
Tidlig på sommeren er rabarbra som aller best, og hjemme hos oss vokser det i mengder akkurat nå. Jeg laget en rabarbrakake som i tillegg til å inneholde mye rababra også var dekket med karamell og mandel.
Oppskrift rabarbrakake
350 g rabarbra i biter, ca 1-2 cm lange
75 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 dl hvetemel
0,5 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,75 dl hakkede mandler
Oppskrift Karamell
0,75 dl fløte
0,75 dl sukker
0,75 dl lys sirup
Fremgangsmåte rabrakake
1. Legg rabarbrabitene i bunnen av en ildfast form med litt bakepapir i bunnen
2. Bland romtemperert smør og sukker med en mikser. Ha så opp i egget.
3. Bland sammen tørre ingredienser og ha opp i deigen, avslutt med litt melk. Rør sammen og spred ut deigen på toppen av rabarbraen.
4. Kok opp sukker, fløte og sirup i en kaserolle. Kok noen minutter til at røren har blitt til en seig karamell.
5. Imens karamellen koker, hakk mandlene og spred de over deigen.
6. Hell til sist over karamellen jevnt over kaken.
7. Bak i ovnen på 175 ° C i ca 20-25 minutter. Kaken og nøttene skal ha fått litt farge men ikke bli brente.
8. Server med vaniljesaus eller vaniljeis.
Hva syntes juryen
Både Max (5,5 år) og min mann (snart 36 år) syntes at jeg kunne latt vær og ha nøtter på. Ellers likte de rabarbrakaken, terningkast 5 – trekk grunnet nøtter