Karamelldekket rabarbra-kake

Karamelldekket rabarbra-kake

Tidlig på sommeren er rabarbra som aller best, og hjemme hos oss vokser det i mengder akkurat nå. Jeg laget en rabarbrakake som i tillegg til å inneholde mye rababra også var dekket med karamell og mandel.

Karamelldekket rabarbrakake

Oppskrift rabarbrakake

350 g rabarbra i biter, ca 1-2 cm lange

75 g smør

1 dl sukker

1 egg

2 dl hvetemel

0,5 dl melk

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

0,75 dl hakkede mandler

 

Oppskrift Karamell

0,75 dl fløte

0,75 dl sukker

0,75 dl lys sirup

 

Karamelldekket rabarbrakake

Fremgangsmåte rabrakake

1. Legg rabarbrabitene i bunnen av en ildfast form med litt bakepapir i bunnen

2. Bland romtemperert smør og sukker med en mikser. Ha så opp i egget.

3. Bland sammen tørre ingredienser og ha opp i deigen, avslutt med litt melk.  Rør sammen og spred ut deigen på toppen av rabarbraen.

4. Kok opp sukker, fløte og sirup i en kaserolle. Kok noen minutter til at røren har blitt til en seig karamell.

5. Imens karamellen koker, hakk mandlene og spred de over deigen.

6. Hell til sist over karamellen jevnt over kaken.

7. Bak i ovnen på 175 ° C i ca 20-25 minutter. Kaken og nøttene skal ha fått litt farge men ikke bli brente.

8. Server med vaniljesaus eller vaniljeis.

Karamelldekket rabarbrakake med vaniljesaus

Hva syntes juryen

Både Max (5,5 år) og min mann (snart 36 år) syntes at jeg kunne latt vær og ha nøtter på. Ellers likte de rabarbrakaken, terningkast 5 – trekk grunnet nøtter

Karamelldekket rabarbrakake
Karamelldekket rabarbrakake