Kamskjell med champagnesaus og ørretrogn

Vi hadde besøk av et vennepar forrige helg. Til forrett laget jeg grillede kamskjell i en champagnesaus med litt ørretrogn på toppen. Det tok egentlig bare ca. 15 minutter å lage men resultatet ble veldig godt og føltes veldig luksus!

Kamskjell med champagnesaus og ørretrogn

 

Oppskrift 4 porsjoner (forrett)

8 kamskjell (2 pr person men man kan selvfølgelig servere fler enn det hvis man har lyst)

1 liten løk

1 ss smør til steking

1,5 dl vann

1,5 dl champagne (eller annet musserende hvit vin)

1,5 dl fløte

2 ss hummer fond (jeg bruker en fra Bong)

Maizena til jevning

Evt. litt salt

Ørretrogn

 

Fremgangsmåte

1. Start med sausen – finkutt løk og stek den i litt smør. Hell på vann og kok noen minutter.

2. Sil av løken og hell i champagne, fløte og hummerfond. La koke en stund slik at alkoholen fordamper og smakene setter seg. Jevn med litt maizena. Smak til med salt.

3. Salt og pepre kamskjell. Ha bittelitt sukker på også, så blir de litt karamellisert.

4. Stek kamskjellen i en grillpanne på høy temperatur.

5. Server kamskjellen på et speil av champagnesaus og topp med ørretrogn.

 

Hva syntes juryen?

Venneparet som var her likte dette veldig godt. Min mann likte det så godt at han ba om skje for å spise opp all saus med, det fikk han, fordi det ble ganske mye saus. Terningkast 6

Kamskjell med champagnesaus og ørretrogn