Lag ditt eget smør
Jeg hadde litt kremfløte hjemme som holdt på å gå ut på dato, derfor prøvde jeg meg på å lage mitt eget smør. Smør har mye lenger holdbarhet enn fløte. Ikke det at det spilte så stor rolle den her gangen. Jeg spiste opp alt på bare noen dager. Det blir ikke særlig mye heller; På 3 dl fløte blir det litt mer enn 1 dl smør. Men det ble veldig godt! Jeg hadde i store flak med havsalt som ga smøret masse smak, og litt god crunch. Kjernemelken som ble over brukte jeg til baking
Oppskrift hjemmelaget smør
Fløte
Havsalt
Fremgangsmåte
1. Hell kremfløte i en bolle og pisk den. Først vil den bli krem, men etter hvert begynner den å bli til smør. Pisk til at kjernemelken skilles ut, og du kan forme smøret.
2. Hell av kjernemelken- ta vare på den, den går utmerket å bruke i f.eks. gjærbakt istedenfor melk.
3. Vask hendene nøye og begynn å massere smøret under rennende kaldt vann slik at all kjernemelk presses ut av smøret. Da blir holdbarheten best.
4. Bland ned litt havsalt etter smak imens smøret fortsatt er mykt.
5. Oppbevar i kjøleskap, men ta det frem i god tid før du spiser det siden smøret vil være ganske hardt når det er kaldt. Smakene kommer bedre frem hvis smøret er romtemperert.
Hva syntes juryen?
Begge barna ville selvsagt også smake smøret med en skje, slik jeg gjorde. Det var derfor det forsvant så raskt. Terningkast 6, fordi smør er godt, og dette var gøy å lage