Baguetter med urter og ost

Baguetter med urter og ost

Jeg elsker å bake og jeg freestyler ofte. Denne gangen lagde jeg baguetter som jeg fylte med litt ost og forskjellige urter. Jeg bruker bare urter jeg har hjemme i urtegården. De fleste urter passer godt sammen så man må ikke være redd for å blande og eksperimentere litt. Urtene gir baguettene sommersmak, og disse passer perfekt til å ta med på f.eks. piknik da de ikke trenger så mye pålegg.

Jeg bruker nesten alltid Tip-0 mel når jeg baker brød og rundstykker, fordi det melet har mye bedre bakeegenskaper grunnet høyere gluteninnhold. I tillegg så har jeg nesten alltid kald deigvæske slik at smakene utvikler seg enda bedre.

urtebaguetter oppskrift

Oppskrift Urtebaguetter

8 små baguetter

1 dl melk

3 dl vann

6 dl tipo 0 hvetemel

2 dl sammalt rug

1,5 ts salt

1 ss lys sirup

50 g revet ost

1 dl finhakkede friske urter (jeg brukte timian, salvie, dill og persille men man tar bare de man har hjemme)

Baguetter med urter og ost

 

Fremgangsmåte urtebaguetter

1. Bland sammen vann og melk med gjær, salt og sirup. Løs opp gjæren i væsken. Bruk gjerne kald væske hvis du har tid. Hvis du har litt dårlig tid kan du bruke fingervarm væske.

2. Ha i melet og elt deigen, gjerne i en kjøkkenmaskin ca. 5 minutter.

3. La deigen heve til dobbel størrelse.

4. Ha deigen på et melet bakebord. Del den i 4 deler og lag lange platte remser av deigen.

5. Fyll med ost og urter og lukk igjen deigen. Snurr deigen noen ganger og del den i 2 slik at du får porsjonsstore baguetter.

6. La baguettene heve under et håndkle ca. 1 h.

7. Stek på 250 ° C i ca. 10 minutter. Ha et brett med vann i bunnen av ovnen slik at det blir litt damp i ovnen. Da får baguettene en sprø stekeskorpe.

Fyll med urter og ost, og twiste baguetten slik at fyllet fanges i midten av brødet

Fyll med urter og ost, og twiste baguetten slik at fyllet fanges i midten av brødet

twistede urtebaguetter

 

Hva syntes juryen?

Max (5,5 år) syntes ikke at det var noe godt med urter i baguettene, han ville heller ha polarbrød. Milla (1,5 år) virket ikke bry seg noe særlig om det i det hele tatt, hun spiste ganske mye. De er litt bortskjemte med hjemmebakt brød og lar seg ikke imponere så lett.

Jeg syntes de var så gode å spise mens de fortsatt var litt varme med bare litt smør på. 1 dl friske urter på 8 små baguetter høres kanskje mye ut men urter er egentlig ganske milde i smaken og man kjente fortsatt den gode smaken av nybakt brød.

Urtebaguette med smør.jpg

Følg meg gjerne på Instagram