Toast Skagen
Toast Skagen er luksusvarianten av reker på loff. I går kveld hadde vi siste natten om bord på båten denne sesongen. I hvert fall for meg og barna, fordi det var ganske kaldt midt i natten.
Hjemme hadde jeg laget i stand en skagenrøre før vi dro ut. Det er veldig lett å lage sin egen Skagenrøre, og det tar ikke mange minutter å svinge sammen. Dette er forutsatt at den du skal by på toasten skreller alle reker i utbytte, noe min mann fikk i oppgave å gjøre. På båten stekte vi loffen i masse smør og spiste sammen med skagenrøren.
Oppskrift
2 porsjoner
700 g reker med skall
1 dl Crème Fraiche, lett
0,5 dl ekte majones
Zest fra en halv sitron + noen dråper sitronsaft
Frisk dill eller frisk persille, eller begge deler
1/4 rødløk, finkuttet
Ca. 2 cm pepperrot på tube (kan sløyfes)
Salt og pepper
Loff
Masse smør til å steke loffen i.
Fremgangsmåte
1. Skrell rekene. Bland sammen Crème Fraichen med majones i en bolle.
2. Hakk dill/persille og rødløk fint og bland inn. Press i litt sitron og ha i zesten. Jeg bruker et rivjern til sitronzesten fra microplane (annonselinke) som er helt rå på å få med seg kun den gule på sitronen.
3. Hakk rekene grovt og ha de opp i bollen.
4. Smak til med pepperrot, salt og pepper
8. Stek skiver av loff i smør, slik at loffen blir sprø og gyldenbrun i fargen. Ha gjerne litt ekstra salt på brødet for å virkelig løfte smaken.
9. Topp loffen med skagenrøren og evt. ørretrogn hvis du virkelig vil «lyxa til det»
Hva syntes juryen?
Vi spiser dette ganske ofte faktisk, men det er alltid like godt. Jeg hadde tenkt å ha ørretrogn på toppen, men det glemte jeg og kjøpe. Uansett var det en fantastisk fin kveld og Toast skagen er en perfekt smårett eller forrett når man virkelig vil by på noe godt. Terningkast 6