Pannekakemuffins
Pannekaker er nr 1 yndlingsrett hos barna, men det er jo begrenset hvor mange ganger i uken man vil spise pannekaker. I helgen lagde jeg derfor en liten twist på pannekakene. Jeg fylte rett og slett et muffinsbrett (annonselinke) med pannekakerøre og stekte i ovnen. Disse pannekakemuffinsene minner litt om den svenske matretten «ungspannekake», noe vi også lager ganske ofte hjemme. Barna syntes også det var veldig gøy å pynte pannekakemuffinsene med tilbehørene jeg hadde satt frem.
Oppskrift pannekakemuffins
12 stykker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
1 ss sukker
4 dl melk
3 egg
2 ss smelt smør + litt til å smøre formene med
Til servering
Friske bær
Lønnesirup
Pisket krem
Sprøstekt bacon
Litt melis
Fremgangsmåte pannekakemuffins
1. Bland sammen alle tørre ingredienser. Hell på halvparten av melken og bland godt slik at det ikke er noen lumper.
2. Ha i resterende melk, egg og smeltet smør.
3. Smør formene med litt smør, og hell i pannekakerøren. Fyll opp formene med ca. 2/3 pannekakerøre.
4. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
Hva syntes juryen?
Barna begynte med å tømme bollen med blåbær, det er en stor favoritt her hjemme. Jeg gjorde dessverre feilen å ha på litt lønnesirup på Millas muffins, og det likte hun ikke. Etter det nektet hun å smake på selve muffinsen, men spiste veldig mye av tilbehøret. Hun dyppet bacon i pisket krem og koste seg masse. Max (5,5 år) var så fornøyd med hele opplegget. Han elsket muffinsene og ga de terningkast 10, og begge barna satte virkelig pris på å få velge toppingen selv.