Hjemmebakte polarbrød
Siden mine barn er halvt svenske har jeg selvfølgelig trent de til å like svenskt brød. Ikke det at det er spesielt vanskelig. Hvis de får velge så vil de ha polarbrød til frokost, eller “macka” som de sier. Kan være det er meg som innførte det ordet også. Uansett så pleier jeg noen ganger å bake polarbrød selv. Det er veldig praktisk å ha i fryseren. Man bare putter de i brødristen om morgonen så er de som nystekte. Jeg lager en variant med sammalt rugmel i, slik at det blir litt fiber i.
Oppskrift hjemmebakte polarbrød
Ca. 20 stykker
1 pakke gjær (50 g)
2,5 dl vann
2,5 dl melk
2 ss sirup
1,5 ts salt
5 dl sammalt rugmel
7 dl hvetemel + litt til utbakingen
25 g smør
Fremgangsmåte hjemmebakte polarbrød
1. Varm melk og vann til fingervarme og hell det over gjæren i en bolle.
2. Bland i sirup og salt og bland slik at gjæren løses opp.
3. Hell oppi melet og elt deigen, aller helst i en kjøkkenmaskin. Når deigen går sammen har du i smøret i terninger og elter til smøret blitt løst opp. La deigen heve minimum 30 minutter.
4. Ha deigen på et bakebord og kutt av små biter, og kjevl ut flate rundinger og legg på et brett med bakepapir. Prikk med en gaffel. La heve 30-60 minutter under bakeduk.
5. Stek polarbrøden på 225° C i ca 6 minutter.
Hva syntes juryen?
Alle syntes dette var helt topp, særlig siden jeg serverte gulasjsuppe til, som var helt grusom ifølge Max (5,5 år). Barna valgte det delikate pålegget skinkeost på tube og koste seg. Terningkast 6