Lakseburger med avokado og syltet rødløk

Lakseburger med avokado og syltet rødløk

En favoritt i hverdagen her hjemme er fiskeburger. Det pleier jeg vanligvis å lage av vanlige kjøpte fiskekaker. Barna spiser dem med ketchup, tomat og hamburgerbrød. Jeg tenkte ta det hele et nivå høyere og lage en mer kulinarisk variant som passer bra også for kresne voksne (som meg, er ikke så fan av kjøpte fiskekaker)

Lakseburger med avokado og syltet rødløk

Oppskrift lakseburger

3-4 stykker

350 g laks eller ørret

1 stilk vårløk

1 egg

0,75 ts salt

1 ss strøbrød

Litt frisk persille (kan sløyfes)

3 ss pankostrøbrød til panering (kan sløyfes)

Smør til steking

 

Tilbehør

Hamburgerbrød (jeg brukte små slidersbrød, fordi jeg liker ikke når det er for mye brød)

1 avokado

Syltet rødløk (se oppskrift her)

Chilimajones (halvparten majones og halvpart chilisaus, f.eks srirachasaus eller den her hjemmelagde varianten)

Salatblader

 

Fremgangsmåte lakseburger

1. Skjær laksen i små terninger, ca 0,5 cm x 0,5 cm

2. Bland egg strøbrød, salt, vårløk og persille i en bolle, og ha oppi laksen. Bland godt.

3. Form hamburgere av laksedeigen og legg de på en tallerken med pankostrøbrød. Strø over litt pankostrøbrød på toppen av lakseburgerne før du steker dem.

4. Stek på middels temperatur, noen minutter på begge sider. Server med syltet rødløk, chilimajo og avokado.

Jeg brukte små slidersbrød, derfor ser lakseburgeren ganske stor ut.

Jeg brukte små slidersbrød, derfor ser lakseburgeren ganske stor ut.

 Hva syntes juryen?

Barna elsker jo som sagt kjøpevarianten av dette. Men dette var tydeligvis ikke det samme i det hele tatt. Max (5,5 år) sa «husk på dette jeg sier nå; ikke lag dette igjen. Det passer ikke sammen med avokado og laks». Milla (1,5 år) var litt mindre kritisk og spiste noen biter hvert fall. Min man syntes dette var supergodt og ga det helt uoppfordret terningkast 6.