Lakseburger med avokado og syltet rødløk
En favoritt i hverdagen her hjemme er fiskeburger. Det pleier jeg vanligvis å lage av vanlige kjøpte fiskekaker. Barna spiser dem med ketchup, tomat og hamburgerbrød. Jeg tenkte ta det hele et nivå høyere og lage en mer kulinarisk variant som passer bra også for kresne voksne (som meg, er ikke så fan av kjøpte fiskekaker)
Oppskrift lakseburger
3-4 stykker
350 g laks eller ørret
1 stilk vårløk
1 egg
0,75 ts salt
1 ss strøbrød
Litt frisk persille (kan sløyfes)
3 ss pankostrøbrød til panering (kan sløyfes)
Smør til steking
Tilbehør
Hamburgerbrød (jeg brukte små slidersbrød, fordi jeg liker ikke når det er for mye brød)
1 avokado
Syltet rødløk (se oppskrift her)
Chilimajones (halvparten majones og halvpart chilisaus, f.eks srirachasaus eller den her hjemmelagde varianten)
Salatblader
Fremgangsmåte lakseburger
1. Skjær laksen i små terninger, ca 0,5 cm x 0,5 cm
2. Bland egg strøbrød, salt, vårløk og persille i en bolle, og ha oppi laksen. Bland godt.
3. Form hamburgere av laksedeigen og legg de på en tallerken med pankostrøbrød. Strø over litt pankostrøbrød på toppen av lakseburgerne før du steker dem.
4. Stek på middels temperatur, noen minutter på begge sider. Server med syltet rødløk, chilimajo og avokado.
Hva syntes juryen?
Barna elsker jo som sagt kjøpevarianten av dette. Men dette var tydeligvis ikke det samme i det hele tatt. Max (5,5 år) sa «husk på dette jeg sier nå; ikke lag dette igjen. Det passer ikke sammen med avokado og laks». Milla (1,5 år) var litt mindre kritisk og spiste noen biter hvert fall. Min man syntes dette var supergodt og ga det helt uoppfordret terningkast 6.