Syltet rødløk

Syltet rødløk passer til så mye. Rødløken blir så mye mildere når man sylter den og den får en fantastisk farge. Jeg pleier å sylte rødløk sikkert en gang i uken, slik at jeg alltid har det hjemme. Men det går helt fint å sylte andre grønnsaker også. Jeg pleier f.eks. sylte agurk også. Da bruker jeg bare samme oppskrift med bytter ut rødløken med agurk og har litt frisk dill opp i glasset

Syltet rødløk

 Oppskrift syltet rødløk

1 rødløk

2 ss eddik (6 %)

2 ss sukker

2 ss vann

1 krm salt

Fremgangsmåte

1. Bland vann, eddik, sukker og salt. Bland til at sukkeret har blitt løst opp.

2. Kutt rødløk (eller valgfri grønnsak) i tynne skiver og legg de i eddikblandingen. Hell opp på ett glass og la stå i 24 timer. Lagen skal dekke rødløken. Rødløken klarer seg flere uker i kjøleskapet.

Syltede grønnsaker

Hva syntes juryen?

Begge mine barn liker syltet rødløk, Max (5,5 år) kaller det søt løk. De er nemlig ikke så glade i løk ellers. Selv husker jeg at jeg ikke likte løk for enn jeg var 19 år, så dette er jo helt klart en bra inngangsport til et liv med løk.

syltet rødløk og syltet agurk