Bouillabaisse med safranaioli

Bouillabaisse med safranaioli

Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe, men jeg må innrømme at min ble mer en gryte. Jeg serverte den med nystekt baguette og safranaioli

bouillabaisse med safranaioli

Oppskrift Bouillabaisse

Nok til 2-3 porsjoner

Noen stilker stangselleri

En liten fennikel

2 fedd hvitløk

1 gulrot

litt olivenolje til steking av grønnsakene

2 dl god skaldyrskraft (man kan med fordel koke den selv av rekskallene)

1 boks knuste tomater

ca 200 g laks

ca 300 g reker med skall

10-15 blåskjell

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte Bouillabaisse

  1. Kutt alle grønnsakene i biter, du kan gjerne bruke andre grønnsaker også som f.eks rotselleri og løk.

  2. Stek grønnsakene møre i litt olje. Hell på skalldyrskraft og tomater på boks (velg en sort av god kvalitet). La koke litt

  3. Kutt laks i biter og ha litt salt på. Legg i noen blåskjell og kok til de åpnet seg. Legg så i laksen og skru ned varmen. La den trekke til den er gjennomvarm.

  4. Topp med pillede reker og safranaioli (oppskrift nedenfor)

bouillabaisse med safranaioli

Oppskrift saftanaioli

Ca 2 dl

1 eggeplomme

1 ts honey dijon sennep

En halv sitron, saft og zest

1,5 dl neutral olje

Safran etter smak

Salt etter smak

Fremggangsmåte safranaioli

1. Ha eggeplomme, honey dijon sennep, sitronsaft og zest i en bolle. Bland dette sammen med en mikser eller i en kjøkkenmaskin.

2. Hell på en tyn stråle olje samtidig som du pisker aiolien på maks effekt. Oljen og eggeplommen skal emulgere. Smak til med salt og safran, evt litt honning hvis du syns det er godt.

bouillabaisse med safranaioli