Nøttepai med salt karamell

Nøttepai med salt karamell

Jeg elsker smaken av ristede hasselnøtter, og alt blir enda bedre dekket med salt karamell, syns jeg 😏 derfor bakte jeg denne kaken

Oppskriften er nok til en liten form (20 cm) - omtrent passe til 8 personer

Nøttepai med salt karamell

Oppskrift paibunn

2 dl hvetemel

0,75 dl sukker

3 ss kakao

75 g smør

1 egg


Oppskrift fyll

1,5 dl fløte

1,5 dl sukker

1,5 dl lys sirup

1 krm salt

250 g ristede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Start med paibunnen, fordi den skal nemlig hvile litt i kjøleskapet før den stekes. Her er det bare å blande sammen alle ingrediensene i f.eks en foodprosessor eller for hånd.

  2. Trykk ut deigen i en liten form. Pikk den med en gaffel, og stell den kjølig i minst 20 minutter.

  3. Rist hele hasselnøtter i ovnen på 200 ˙ C i ca 10-15 minutter. Når hasselnøttene er ristede er det enkelt å fjerne skallet, ved å gni de litt i hånden. Da faller skallet av i biter.

  4. Karamellsaus: Kok opp fløte, lys sirup og sukker i en kasserolle. Det skal bli til en ganske fast karamellsaus. For meg tok det ca 20 minutter å få den til riktig konsistens. Det er litt avhengig hvor stor gryte du har, hvor lang tid det tar. Her må man teste seg frem ved å ha en dråpe karamellsaus i en glass med vann og isbiter. På den måten kan man smake seg frem til riktig konsistens. Når konsistensen er riktig smak til med litt salt.

  5. Stek ferdig paibunnen, på 175˙C i 20 minutter. Ha så hasselnøttene i paibunnen hell over karamellsausen. Stell kjølig.


Nøttepai med salt karamell