Chili og mangosaus

Siden barna hater sterk mat, og jeg og min mann elsker sterk mat.- må vi kompromisse litt, ellers spiser ikke barna noe. En lur måte å få maten sterkere på er å ha chilisaus på den i etterhånd.  Hjemmelaget chilisaus er også perfekt å lage nå,- når all chili i hagen modner samtidig. Jeg syns sterkt passer bra sammen med søtt, derfor valgte jeg å ha mango i som base.

hjemmelaget chili og mangosaus

Oppskrift mango og chilisaus

Nok til 1 flaske

1 moden mango

5-6 chilifrukter, du kan ha mer eller mindre i avhengig av hvor sterkt du ønsker at sausen skal bli

1 gul løk

2 ss hvitvinseddik

0,5 ts salt

Evt litt vann

 

Fremgangsmåte mango og chilisaus

1. Skrell mango og løk og del i store biter. Ta vekk stilken på chilien, men la gjerne frøene få være igjen. Mye av styrken sitter der.

3. Legg alle grønnsaker i en mikser, altså en sånn man lager smoothie i. Ha i salt og hvitvinseddikk. Kjør mikseren til en glatt saus.

4. Ha chilisausen i en kjele og kok den ca. 15 minutter. Varm en glassflaske eller boks på ca. 100 grader i ovnen, slik at den blir sterilisert og hell på sausen på glasset. Oppbevar kjølig. Hvis du lager mye kan det være lurt å fryse inn sausen, hvis ikke holder den seg nok noen uker i kjøleskapet.

Miks mango, chili og løk i en blender

Miks mango, chili og løk i en blender

Hva syntes juryen?

Max fulgte nøye med på når jeg laget «smoothien» han var veldig urolig at jeg skulle prøve å lure i han en chilismoothie. Jeg og min mann bruker chilisausen på alt nå, på pasta bolognese, på lasagne eller i dressinger. Vi bare heller den rett over maten, den passer bra inn i de fleste retter og gir masse styrke fra chilien men samtlige en god og søt ettersmak. Jeg syns chilisausen ble litt tykk, men heldigvis hadde jeg en flaske med stor åpning så det gikk bra å helle fra den. Men hadde jeg hatt en flaske med litt mindre åpning ville jeg hatt i litt vann slik at den hadde blitt litt mer lettflytende.