Smørstekt søtpotetgnocchi med salvie

Smørstekt søtpotetgnocchi med salvie

Jeg tenkte jeg skulle teste og lage gnocchi av søtpotet fordi det har jeg ikke gjort tidligere. Jeg har kun laget vanlig gnocchi. Jeg liker både smaken og konsistensen man får når man steker gnocchi og disse stekte jeg sammen med salvie som jeg har masse av i hagen. Man må steke i mye smør, fordi gnocchien suger til seg mye smør og man vil ha litt smør kvar slik at salvien man steker den sammen med skal bli litt fritert i smøret. Salvien er ikke som andre urter som blir dvaske når man steker dem, den blir heller sprø, litt som et (veldig smaksterkt) chips.

Smørstekt søtpotetgnocchi med salvie

 

Oppskrift søtpotetgnocchi

4 porsjoner

650 g søtpotet (1 stor søtpotet)

1,5 ts salt

1 dl creme fraiche

6 dl hvetemel + litt til kjevling

 

Ca.75 g smør til steking

Frisk salvie

2 fedd hvitløk

Parmesanost

Evt litt salt

ingredienser søtpotetgnocchi

Fremgangsmåte søtpotetgnocchi

1. Skrell søtpoteten og del den i terninger og kok den mør. La den avkjøles litt.

2. Legg søtpotet, mel, salt og creme fraiche på et bakebord og arbeid sammen til en deig.

3. Lag lange ruller av deigen og kutt de i centimeterlange biter med en skarp kniv.

4. Kok gnocchin i omganger slik at de ikke klistrer seg sammen. Pass på slik at de ikke koker for kraftig da kan de løse seg opp. Når de flyter opp er de nesten klare, jeg pleier å koke noen ekstra minutt etter de har kommet til overflaten.

5. Stek gnocchibitene i masse smør. Mot slutten har du opp i frisk salvie og hvitløk. Ha evt litt ekstra salt på. Server med litt parmesanost

søtpotetgnocchi
Smørstekt søtpotetgnocchi med salvie

Hva syntes juryen?

Dette tok lang tid å lage kan jeg bare starte med å si – jeg kokte disse i 4 omganger og etterpå stekte jeg i to omganger. Men det var det verdt. Det var så god smak på disse, og salvie som kan være litt dominant i andre setninger passet så bra sammen med disse. Min søster var på besøk og vi spiste dette til lunsj, vi hadde ikke noe annet til enn litt parmesan men det trengtes virkelig ikke. Min søster var veldig begeistret og til tross at hun så hvor lang tid dette tok ville hun lage det selv. Jeg passet også på å bake en kake samtidig som jeg lagde disse så man må ikke stå og passe på de hele tiden. Milla (1,5 år) skrek mer mer når hun fikk smake på disse, men hun spiste bare to og en halv. De er ganske mettende. Max (5,5 år) var vi nødt til å mute med både ketchup, is til dessert og løfte om pannekaker til middag dagen derpå for at han skulle spise disse. Han spiste kanskje fire og det tok sikkert 40 minutter.

Min søster var både modell og jurymedlem

Min søster var både modell og jurymedlem