Kokos og karamell-is

Kokos og karamell-is

Denne hjemmelagde isen inneholder kun 2 ingredienser men smaker masse av både kokos og fløyelsmyk dulce de leche. Dulche de leche er kondensert melk som blitt kokt i 3 timer og da blir til en karamellkrem, men den er litt mindre søt enn vanlig karamellsaus. Man kan kjøpe en boks kondensert melk og koke den selv eller så kan man kjøpe den ferdig kokt. Det sistnevnte gjorde jeg. Jeg kjøpte min i Sverige men man kan finne det i Norge i spesialforretninger.

hjemmelaget kokos is

Oppskrift kokos og karamell-is

1 boks dulce de leche eller en boks søtet kondensert melk ca. 400 g

400 ml kokosmelk

 

Fremgangsmåte kokos og karamell-is

1. Hvis du ikke har ferdig Dulche de leche må du ta en boks med søtet kondensert melk (ikke vikingmelk). Det finnes i de fleste større butikker. Dra av etiketten, men åpne ikke boksen. Koke hele boksen i en kasserolle med vann ca. 3 timer. Pass på at vannet ikke koker bort, jeg pleier å ha lokk på kasserollen for sikkerhet skyll.

2. La dulche de lechen svalne og bland den i en bolle med kokosmelk -helst med en variant fra kartong da de som kommer fra boks ikke smaker like godt. Bland godt gjerne med mikser.

3. Stell bollen i fryseren og etter ca. en time må du blande, så fortsetter du blande en gang i halvtimen til at isen fått passe konsistens. Det tar ca. 3 timer litt avhengig av fryser.

Karamell og kokos is

 Hva syntes juryen?

Milla og Max var med å laget isen, og var nødt til å smake hver gang jeg åpnet fryseren. Når det vel var dags å spise isen spiste Max en liten skje sen ville han ikke ha mer. Den er ganske mektig og smaker veldig mye, så man trenger bare litt. Jeg spiste jo selvfølgelig mer en litt og bli litt kvalm etterpå, men det var det verdt, den var så god!