Rabarbrakompott
Rabarbrakompott, eller rabarberkräm som det heter på svensk fikk vi ofte som barn. Det er den enkleste måten å “kvitt” rabarbra som vokser seg alt for store i hagen. Den varianten rabarbra som jeg har i hagen er helt røde, og jeg plukker de når de er ganske tynne. Jeg trenger derfor ikke å skrelle de og da får kompotten en herlig rød farge. Rabarbrakompott må alltid serveres varm, med en blanding mellom kremfløte og kald melk, syns jeg. Sammen med noen skiver surdeigsbrød er dette en perfekt lunsjrett.
Oppskrift rabarbrakompott
400 g rabarbra
4 dl vann
1 dl sukker
1,5 ss potetmel
Litt kardemomme
Fremgangsmåte rabarbrakompott
Skrell rabarbraen hvis den har veldig kraftige stilker. Kutt den så i centimeterlange biter, og legg de i en kasserolle sammen med vann.
Kok opp og kok på svak varme til at rabarbraen er myk. Hos meg tok det ikke mer en maks 10 minutter.
Ha i sukker og la det løses opp. Bland ut potetmel med litt vann og ha i slik at kompotten tykner.
Smak til med litt malt kardemomme, og server sammen med en blanding av kremfløte og melk
Hva syntes juryen?
Barna syntes dette var veldig godt (jeg sa at det var syltetøy), men litt surt. Min man syntes dette var alt for søtt. Så med andre ord var sukkermengden perfekte.