Spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus

Spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus

Nå har det endelig begynt å spire i kjøkkenhagen igjen, både timian og salvie kommer opp igjen fra forrige år. Derfor passet jeg på å lage kjøttboller med masse friske urter i. Salvie har en litt parfymert smak som er veldig god, bare man ikke lar den ta over hele retten. Det skal også være masse hvitløk i kjøttbollene syns jeg.

Spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus


Oppskrift italienske kjøttboller

4 porsjoner

En halv stor løk

1 fedd hvitløk

1 egg

1 ss strøbrød

1 ts salt

Litt svartpepper

1 ts tørket oregano (eller frisk hvis du har)

2 ss finhakkede friske urter, jeg brukte litt salvie, timian og ganske mye basilikum

400 g kjøttdeig, gjerne halvparten svinekjøttdeig, halvparten karbonadedeig

Smør til steking

Oppskrift tomatsaus

Stekesjyen fra kjøttbollene

En halv stor løk (den andre halven er i kjøttbollene)

1 fedd hvitløk

1 boks tomater

1 ts sukker

Salt etter smak

Tilbehør

4 porsoner pasta

revet parmesanost

Fremgangsmåte spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus

1.Bland sammen egg, finhakket løk, hvitløk, strøbrød, urter og krydder. Ha i kjøttdeigen og bland til en jevn deig.

2. Form til kjøttboller og stek i smør på middels temperatur. Når kjøttbollene er ferdigstekte tar du de opp. Legg i finhakked løk og hvitløk i stekepannen og steker noen minutter i stekesjyen fra kjøttbollene.

3. Hell så på en boks med tomater og kok på svak varme. Smak til med salt og sukker.

4. Kok pasta og hell av nesten alt vann, spar ca 1 dl pastavann. Hell i spagettien og pastavannet i tomatsausen. Server med kjøttbollene og masse revet parmesanost.

Stek løken myk i stekesjyen fra kjøttbollen før du heller på tomatene

Stek løken myk i stekesjyen fra kjøttbollen før du heller på tomatene

Masse parmesanost

Masse parmesanost

Hva syntes juryen?

Dette er nok den rett som jeg, under Max 6 år lange liv, har fått aller mest komplimenter for. Det smakte sitat vidunderlig og det var terningkast ”uvendelig” Milla (2,5 år) spiste også masse og takket for maten og sa at det var godt. Selv likte jeg det også, men jeg syntes det manglet litt spicy, så jeg hadde litt cayennepepper på min porsjon og det gjorde susen!

Spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more