Marinerte cherrytomater

Marinerte cherrytomater

reklame kid.no

Nå er det endelig tomatsesong. Det finnes masse gode og norske tomater i butikk akkurat nå. Noen har kanskje også dyrket sine egne tomater. Dette er den perfekte oppskriften for å ta vare på de fine tomatene litt lenger.

Til marinaden er det viktig med en god olivenolje. Etter at man spist alle tomatene er den oljen perfekt å ha i dressinger og på salater, og har fått en fin smak av tomat og krydder. Varianten jeg har fra Kid gourmet er extra virgin kaldpresset og er laget av handplukkede kvalitetsoliven. Den er helt nydelig!

Jeg brukte små cherrytomater i ulike farger og størrelser i denne oppskriften. Man kan ha større tomater også, men da må man ha de i ovnen litt lenger.

Så fine tomater i butikkene nå

Så fine tomater i butikkene nå

Oppskrift marinerte cherrytomater

500-600 g friske cherrytomater

Litt flaksalt

ca. 1,5 -2 dl extra virgin olivenolje

krydder; jeg brukte pizzamix og chiliflak for å smaksette mine tomater.

Del tomatene i to før tørking

Del tomatene i to før tørking

Fremgangsmåte marinerte cherrytomater

1.Kutt tomatene i to og legg de på et bakepapir, dryss over litt flaksalt.

2.Legg tomatene i ovnen på varmluft 150˙C med ovnslukken litt åpen.

3.Tørke tomatene i ca 2 timer, sjekk på de jevnlig slik at de ikke blir brente.

4. Hell over olje og krydder, smak til med litt salt og ha tomatene og oljen i en ren glasskrukke.

jeg krydder tomatene med chiliflakes

jeg krydder tomatene med chiliflakes

Marinerte cherrytomater

Hva syntes juryen?

Jeg hadde jo planlagt at dette var noe vi skulle kose oss med i høst, men så ble det ikke fordi alle tomatene var spist opp i løpet av en uke. Vi brukte de til så mye. På skiven, i toast og til tapas. De har veldig konsentrert litt søtlig smak, som passer til, ja i prinsippet alt. Neste gang skal jeg lage så mye mer. Det skal sies at tomater består av mye væske så derfor ble denne oppskriften heller ikke så veldig mye. 2 små glasskrukker bare.

Marinerte cherrytomater