Nudelsalat med spicy torskerygg
Etter en lang sommer skriker kroppen min etter litt sunn mat. Torskerygg er noe av det beste jeg vet når det kommer til fisk. Den er så fast og fint i kjøttet. Selve kjøttet har ganske neutral smak, men passer sammen med veldig mange forskjellige krydder. Denne gang fikk torsken litt asiatiske smaker, da jeg stekte den sammen med ponzusaus, med masse chili og hvitløk i.
Oppskrift nudelsalat med spicy torskrygg
2-3 porsjoner
1 bit torskerygg, jeg brukte en som veide 360 g
Salt og pepper
Ponzusaus
Saft og zest av en lime
3 ss kikkoman soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 fedd hvitløk
1 rød chili
0,5 ts sesamolje
Litt frisk koriander
Nudelsalat
2-3 porsjoner risnudler
3 stilker vårløk
Litt spirer (eller noen annen grønnsak du liker)
Frisk koriander
Fremgangsmåte nudelsalat med spicy torskrygg
1. Bland sammen alle ingredienser til ponzusausen. Hvitløken og chilien skal være i biter.
2. Salt og peppre torskeryggen på begge sidene og legg den i en ildfast form.
3. Hell over halvparten av ponzusausen over torsken og stek den i 200 ˙ C i ca 15 minutter.
4. Kok nudlene , skyll de i kaldt vann og legg de rundt fisken når den er klar i ovnen. Legg på vårløk og spirer og hell over resterende ponzusaus, topp med litt koriander.
Hva syntes juryen?
Siden det var en hel chilifrukt i, som dessuten var ganske sterk, tok jeg ikke sjansen på å servere dette til barna. De fikk spise panert fisk og nudler isteden. Jeg og min mann syntes dette var veldig fresht og godt, med masse smak. Det ble litt til overs, og det spiste jeg kaldt dagen derpå og det var også kjempegodt.