Pizza bianco med trøffel

Pizza bianco betyr hvit pizza på italiensk. Den inneholder altså ikke noen tomatsaus, i denne oppskrift er basen isteden Creme Fraiche. Jeg toppet pizzaen med trøffelpeccorini og ekte trøffel. Det går helt fint å bytte ut dette mot parmesanost og trøffelolje. Jeg mistenker uansett at trøffelpeccorini er smaksatt med samme trøffelaroma du finner i trøffelolje. Jeg kaldhever alltid min pizzadeig og den holder seg helt fin i kjøleskapet noen dager.

Pizza bianco med trøffel

Oppskrift pizzadeig

¼ pakke fersk gjær

250 ml kaldt vann

0,5 ts salt

2 ss olivenolje

6-7 dl pizzamel Tipo-00


Fyll pizza bianco

1 ss creme fraiche pr porsjonspizza

1 litet fedd hvitløk pr porsjonspizza

Revet ost


Etter steking

Revet trøffelpeccorini (eller parmesanost og noen dråper trøffelolje)

Tynne skiver fersk trøffel

Litt havsalt

Litt olivenolje

Fremgangsmåte pizza bianco

1. Smuldre opp gjær i en bolle. Hell på kaldt vann, salt og olje. Rør om slik at gjæren løses opp.

2. Bland i melet og elt deigen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

3. La deigen heve i kjøleskapet med plastikkfolie over. La den heve over natten minst.

4. 30 minutter før tillaging tar du ut deigen og lar den stå i romtemperatur i ca 30 minutter. Samtidlig setter du på ovnen og legger inn pizzastenen eller pizzastålet. Ovnen skal være satt på maximumtemperatur, i min ovn er det 300 ˙ C og pizzastenen/stålet skal være nesten høyst opp i ovnen. Det skal bare akkurat være en glipe slik at du kan få inn pizzaen i ovnen.

5. Lag små porsjonspizzor av deigen. Bruk helst hendene for å platte ut deigen. Smør på creme fraiche, hakket hvitløk og dryss over revet ost.

6. Stek pizzaen til den er ferdig, i min ovn tok det nesten 5 minutter. Pensle kantene med en god olivenolje og riv trøffelpeccorini og trøffel over pizzaen. bruk gjerne en mandolin for å få tynne skiver trøffel. Smak til med litt havsalt.

Her er pizzaen før toppingen er på.

Her er pizzaen før toppingen er på.

Pizza bianco med trøffel

Hva syntes juryen?

Juryen var kun meg, fordi jeg var alene hjemme den helgen jeg lagde dette. Jeg lagde faktisk dette 3 dager på raken, fordi det var så sinnsykt godt. Som sagt klarer seg pizzadeigen i kjøleskapet hvert fall 3 dager uten problemer, etter det var deigen slutt. Terningkast 100.

Pizza bianco med trøffel