Lammecarré med urter og parmesan

Lammecarré med urter og parmesan

Lammecarré med forskjellige friske urter og parmesanost. Det ble litt urte og parmesanblanding til overs etter jeg hadde dekket lammecarréen med den. Det hadde jeg opp i potetmosen vi hadde til, så fikk også potetmosen deilig smak av urter og parmesan.

public.jpeg

Oppskrift

800 g lammecarré

Salt og pepper

Smør til steking

Maille dijonsennep

Urte og parmesanmiks

50 g Parmesanost

Masse friske urter - jeg brukte mye basilikum, mye timian og en kvist rosmarin

1 fedd hvitløk

Uter og parmesan mikses i en foodprossesor

Uter og parmesan mikses i en foodprossesor

Fremgangsmåte

  1. Ta ut kjøttet minst en time før det skal tillages slik at det blir romtemperert.

  2. Puss kjøttet og rut svoren, ha på godt med salt og pepper.

  3. Stek kjøttet på begge sider i smør i en støpejernpanne. Stek kjøttet godt slik at det får en fin stekeflate.

  4. Miks urter, hvitløk og parmesan i en foodprosessor (annonselinke). Jeg fjernet stilken på rosmarinen, men timiankvistene lot jeg være i hele.

  5. Pensle svorsiden av det stekte kjøttet med dijonsennep, dekk med urte og parmesanblandingen. Som jeg skrev i innledningen er det veldig godt å ha restene av urtemiksen hvis det blir noen , i f.eks potetmos

  6. Ha kjøttet i en ildfast form og stek det i ca. 15-18 minutter på 175 ˙ C i ovnen. Bruk gjerne steketermometer. Kjøttet skal være minimum 56 grader da du tar det ut. Jeg tok mitt ut når det var 62 grader i kjernetemperatur, da er det litt rosa. Ved 56 er det mer rødt.

  7. La det hvile litt før du serverer. Ha gjerne litt hvin i stekepannen hvor du stekte kjøttet i så blir det en god sjy å servere til kjøttet.

Pensle det stekte kjøttet med dijonsennep og dekk det med urte og parmesanmiksen

Pensle det stekte kjøttet med dijonsennep og dekk det med urte og parmesanmiksen

Bruk det det som blir over av urte og parmesanmiksen til å smaksette potetmos

Bruk det det som blir over av urte og parmesanmiksen til å smaksette potetmos