Chili con carne på høyrygg

Chili con carne på høyrygg

Hver søndag lager jeg et eller annet langkok. Mest fordi jeg har tid og det er godt. Det er jo egentlig like enkelt som å lage vanlig mat, man trenger bare litt mer tid, men resultatet blir mye bedre! Her er oppskriften på en Chili con carne jeg laget av høyrygg, isteden for kjøttdeig. Høyryggen smelter i munnen etter noen timer i gryten.

Oppskrift chili con carne

700 g høyrygg

1 gul løk, finhakket

1 hvitløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

1 ts røkt paprikapulver

0,5 ts spiskummin

0,5 ts oregano

1 krm kanel

1 ss balsamicoedikk

0,5 ts salt

1 boks tomater

20 g mørk sjokolade

200-250 g bønner på boks

Fremgangsmåte

  1. Kutt høyryggen i biter som er ca 1,5 x1,5 cm store. Brun de i litt olje og legg de i f.eks en støpejerngryte.

  2. Ha de øvrige ingrediensene i gryten (utenom sjokoloaden og bønnene) legg på et lokk og la koke på svak varme i ca 3 timer.

  3. Ha i bønnene og smak til med mørk sjokolade, og evt mere krydder/salt.

  4. Server med grønnsaker, syltet rødløk, rømme og nachos