BakingCarolina Widell

Snickerdoodles

BakingCarolina Widell
Snickerdoodles

Snickerdoodles har ikke noe å gjøre med vanlig “snickers” (jeg prøvde for så vidt å ha på litt peanøttsmør på en av disse etter steking, og det var en magiskt kombo)

Det er en kjent amerikansk småkake, men jeg syns at den passer inn utmerket som julebakst. De er nemlig mye kanel i! Kakene er myke og deilige og tar ikke lang tid å lage.

Snickerdoodles oppskrift

15 stk

120 g romtemperert smør

1,5 dl sukker

1 egg

4 dl hvetemel

2 ts malt kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 klype flaksalt

Pynt: 0,25 dl sukker + 1 ts kanel

Fremgangsmåte

1. Start med å sette ovnen på 175°c

2. Pisk smør og sukker med en elektrisk visp eller i en kjøkkenmaskin til smøret blir kremet og hvitt.

3. Tilsett egget og pisk litt til.

4. Miks de tørre ingrediensene i en egen bolle og arbeid dem så inn i røren slik at det blir til en jevn deig.

5. Del deigen i 15 små kuler

6. Bland sukker og kanel sammen på en tallerken og rull så alle kulene i sukkerblandingen,

7. Legg kulene på et stekebrett og trykk de til litt så de blir litt flatere. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.