Viltkrydret kylling

Viltkrydret kylling

Dette er en skikkelig søndagsrett, som jeg ofte spiste hjemme hos mine foreldre. “Vilt”smaken kommer fra einebær og timian. Rispgeléen gir litt søtme til sausen.

Oppskrift viltkrydret kylling

1 hel kylling

smør til steking

Salt og pepper

6 -8 tørkede enebær

5 dl vann

Timiankvister, eller 1 ts tørket timian

1,5 dl Creme fraiche

0,5 dl ripsgele

Smak til med soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i deler, ta vare på skroget, det skal også koke med i gryten.

  2. Salt og pepre kyllingen og stek delene raskt i litt smør slik at de får litt farge. Knus einebærene og la de steke med.

  3. Legg alle kyllingdelene plus skroget i en ildfast gryte. Hell 5 dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i. Hell så stekesjyen i den ildfaste gryten.

  4. Stett gryten i ovnen, her kan du velge litt hvordan du ønsker å gjøre det. Jeg valgte å langtidssteke kylling på lav temperatur (125 grader) i ca 2,5 time, men du kan også steke den kortere tid i høyere temperatur.

  5. Når kyllingen er ferdigstekt og kjøttet faller av beinet legger du den på et serveringsfat. Sil stekesjyen og kok den opp. Ha i creme fraiche, rispgelé og smak til med soya. Jevn sausen hvis du liker saus som er litt tykkere.

  6. Server med kokte poteter og kokt brokkoli, samt litt ekstra ripsgelé.