BakingCarolina Widell

Gresskarpai - pumpkin pie

BakingCarolina Widell
Gresskarpai - pumpkin pie

I år bestemte jeg meg for å bruke Halloween -gresskaret (som vi døpte til Kaia) Derfor fikk Kaia kun stå ute noen timer på selve Halloween før jeg tok henne inn, delte opp i biter og bakte i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Av ristet gresskar kan du gjøre mye, jeg lagde både gresskarsuppe og gresskarpuré samt denne gresskarpaien, eller Pumpkin pie som den også kalles. Her er oppskriften

Oppskrift paibunn

130 g smør

3 dl hvetemel

1 ss melis

3 ss vann


Oppskrift gresskarfyll


400 g bakt gresskar (ferdig bakt, uten skall)

2 egg

2 dl sukker

2 dl kremfløte

2 ss maizena

0,5 ss kanel

1 ts malt ingefær

0,5 ts malt nellik

I krm raspet muskatnøtt

Litt salt


Fremgangsmåte

  1. Start med å blande sammen alle ingredienser til paiskallet. Trykk ut deigen i en paiform og la den stå kjølig i 30 minutter, imens du lager fyllet

  2. Jeg brukte ristet Halloweengresskar fordi når man rister gresskaret forsvinner en hel del vann og smaken blir mer nøttete. 400 g ristet gresskar uten skall motsvarer nesten det dobbelte med skall og før den blitt ristet. men det pleier jo ikke være noe problem da gresskarene ofte er veldig store.

  3. Legg alle ingredienser til fyllet, inklusive bitene av ristet gresskar i en mikser eller foodprocessor. Kjør det til en glatt blandning.

  4. Forstek paiskallet på 200 grader C i ca 10 minutter

  5. Hell i fyllet og senk temperaturen til 175 grader C. Stek i ca 40 minutter, eller lenger hvis du har en dypere paiform. Fyllet skal fortsatt være litt mykt og kremete.

  6. Server med pisket krem og litt melis på toppen.

Gresskarpai - pumpkin pie