Mac and Cheese med kantareller, bacon og dill

Mac and Cheese med kantareller, bacon og dill

En skikkelig høstferierett, med kantreller fra skogen, siste dillen fra hagen og masse god lagret ost

Oppskrift

4 store porsjoner

400 g god pasta, jeg brukte bronsevalset penne

Mye kantareller, så mye du klarer å finne

1 pakke bacon

1 gul løk

Smør til steking

Ostesaus

25 g smør

2 1/2 ss hvetemel

5 dl melk

1 dl kremfløte

4 dl revet lagret ost, f.eks Västerbottenost, Gruyere, Parmesan eller annen smaksrik ost

1 dl finkuttet frisk dill

Salt og pepper

Ost til gratinering

Fremgangsmåte

  1. Stek sopp, løk og bacon i smør til det er sprøstekt.

  2. Kok pasta etter anvisning.

  3. Ostesaus: smelt smøret og ha i melet. Hell i melk og fløte og kok forsiktig opp slik at sausen blir tykk. Ha i revet ost og fisk dill. Smak til med salt og pepper.

  4. Bland sammen sopp, bacon, ostesaus og kokt pasta og ha det i en ildfast form, jeg brukte to strykker mindre former. Ha på litt revet ost og gratiner i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader

  5. Server med litt friske grønnsaker