Kastanjer med brunet og pisket sitronsmør
Hver oktober hvert år invaderes norske småbarns hjem med kastanjer. Bærekasse på bærekasse slepes hjem og blir spredt rundt om i huset. Dessverre kan man ikke spise norske hestekastanjer, ellers hadde vi hatt mat for mange uker framover. Man kan derimot spise ekte kastanjer som dyrkes i Sør-Europa, disse er også i sesong nå.
Jeg kjøpte noen i min lokale grønnsaksbutikk og lagde til i går kveld. Det er veldig enkelt og det eneste man må huske på er at å lage et snitt i kastanjen ellers sprengs den i ovnen. Jeg rostede mine på 200 grader i ca. 25 minutter, da åpner seg kastanjene og skallet er lett å få av. Til kastanjene hadde vi et brynt og pisket sitronsmør, som virkelig smakte sitron når det smeltet på de varme kastanjene.
Oppskrift
150 g smør
1 sitron, saft og zest
Litt maldonsalt
Fremgangsmåte
1. Del opp smøret i to.
2. Ha halvparten av smøret opp i en kjele og la smøret langsomt bli lett brynt, ikke brent.
3. La det smelte smøret kjøles helt ned.
4. Når smøret er avkjølt, bland resterende smør, kuttet i terninger
5. Bland i saft og zest av en hel sitron.
6. Pisk smørblandingen med enten en mikser eller i en kjøkkenmaskin.
7. Smak til med litt Maldonsalt.