Kastanjer med brunet og pisket sitronsmør

Kastanjer med brunet og pisket sitronsmør

Hver oktober hvert år invaderes norske småbarns hjem med kastanjer. Bærekasse på bærekasse slepes hjem og blir spredt rundt om i huset. Dessverre kan man ikke spise norske hestekastanjer, ellers hadde vi hatt mat for mange uker framover. Man kan derimot spise ekte kastanjer som dyrkes i Sør-Europa, disse er også i sesong nå.

Jeg kjøpte noen i min lokale grønnsaksbutikk og lagde til i går kveld. Det er veldig enkelt og det eneste man må huske på er at å lage et snitt i kastanjen ellers sprengs den i ovnen. Jeg rostede mine på 200 grader i ca. 25 minutter, da åpner seg kastanjene og skallet er lett å få av. Til kastanjene hadde vi et brynt og pisket sitronsmør, som virkelig smakte sitron når det smeltet på de varme kastanjene.

 

Oppskrift

150 g smør

1 sitron, saft og zest

Litt maldonsalt

 

Fremgangsmåte

1. Del opp smøret i to.

2. Ha halvparten av smøret opp i en kjele og la smøret langsomt bli lett brynt, ikke brent.

3. La det smelte smøret kjøles helt ned.

4. Når smøret er avkjølt, bland resterende smør, kuttet i terninger

5. Bland i saft og zest av en hel sitron.

6. Pisk smørblandingen med enten en mikser eller i en kjøkkenmaskin.

7.  Smak til med litt Maldonsalt.

kastanjer (2).jpg