Grønnere pasta carbonara
I dag prøvde jeg meg på at å lage en variant av Pasta Carbonara med litt mer grønsaker i enn den klassiske varianten.
Oppskrift
300 g spagetti
1 pakke bacon ca. 140 g
200 g pillede edamamebønner/400 g bønner med skall
1 broccolihode
1 hvitløksfedd
3 dl matfløte
150 g Østavind ost
Svartpepper
4 eggeplommer
Fremgangsmåte
1. Kok spagettien etter anvisning i saltet vann.
2. Kutt bacon i tynne strimler og ha opp i en stekepanne.
3. Stek baconet på langsomt slik at det blir sprøstekt, ikke brent. Ta bort stekepannen fra varmen.
4. Kutt opp broccolihodet i små buketter og rens edamamebønnene.
5. Finhakk et hvitløksfedd
6. Riv osten grovt og bland den med matfløte
7. Legg opp i hvitløk, broccoli og edamamebønner i stekepannen med bacon, og la steke 1 minutt slik att grønnsakene blir varme, men fortsatt er sprø.
8. Bland bacon og grønsakene ned i spagettien, og hell på ost og fløteblandingen
9. Varm spagettien slik at osten smelter.
10. Server med en eggeplomme i midten på hver porsjon og nymalt svartpepper.
Hva syntes juryen?
Max (4,5 år) gav retten Terningkast 1. Han insisterende på å få ketchup på sin porsjon, da plutselig fikk den Terningkast 6
Milla (snart 1 år) likte edamamebønnene kjempegodt de var perfekt størrelse for hennes små fingrer. Hun kjempet med spagettien, og skjønte ikke helt at hun måtte bite av spagettitrådene, men prøvde heller at å svelge de hele. Broccolien likte hun ikke. Terningkast 4