Grønnere pasta carbonara

Grønnere pasta carbonara

I dag prøvde jeg meg på at å lage en variant av Pasta Carbonara med litt mer grønsaker i enn den klassiske varianten.

Oppskrift

300 g spagetti

1 pakke bacon ca. 140 g

200 g pillede edamamebønner/400 g bønner med skall

1 broccolihode

1 hvitløksfedd

3 dl matfløte

150 g Østavind ost

Svartpepper

4 eggeplommer

 

Fremgangsmåte

1. Kok spagettien etter anvisning i saltet vann.

2.  Kutt bacon i tynne strimler og ha opp i en stekepanne.

3. Stek baconet på langsomt slik at det blir sprøstekt, ikke brent. Ta bort stekepannen fra varmen.

4. Kutt opp broccolihodet i små buketter og rens edamamebønnene.

5.  Finhakk et hvitløksfedd

6. Riv osten grovt og bland den med matfløte

7.  Legg opp i hvitløk, broccoli og edamamebønner i stekepannen med bacon, og la steke 1 minutt slik att grønnsakene blir varme, men fortsatt er sprø.

8. Bland bacon og grønsakene ned i spagettien, og hell på ost og fløteblandingen

9. Varm spagettien slik at osten smelter.

10. Server med en eggeplomme i midten på hver porsjon og nymalt svartpepper.

Hva syntes juryen?

Max (4,5 år) gav retten Terningkast 1. Han insisterende på å få ketchup på sin porsjon, da plutselig fikk den Terningkast 6

Milla (snart 1 år) likte edamamebønnene kjempegodt de var perfekt størrelse for hennes små fingrer. Hun kjempet med spagettien, og skjønte ikke helt at hun måtte bite av spagettitrådene, men prøvde heller at å svelge de hele. Broccolien likte hun ikke. Terningkast 4

grønn carabonara uppifrån (2).jpg