Cannelloni med kylling og fennikel

Cannelloni med kylling og fennikel

I helgen lagde jeg cannelloni med kylling. Cannelloni er store pastarør som man fyller med valgfritt fyll og steker i ovnen, litt som en mer fancy lasagne.

Oppskrift 4 store porsjoner

300 g kyllingbryst

1 fennikel

1 gul løk

1 ss smør til steking

1 boks hakkede tomater

1 dl kremfløte

Salt og pepper

0,5 terning hønsebuljong

Krydderurter, jeg brukte litt fersk basilikum, timian og litt tørket oregano

250 g cannelloni eller 250 g lasagneplater

1 boks cocktailtomater

100 gram revet ost, f.eks. mozzarella

 

Fremgangsmåte

1. Kutt kyllingen i små terninger de må være ganske små slik at det går enkelt at fylle pastarørene. Salt og pepre kyllingen.

2. Finhakk løk og fennikel.

3. Stek løk og fennikel myke i smør, legg etter hvert i kyllingen og stek til den fått litt farge.

4. Ha opp i en boks med hakkede tomater og 1 dl fløte.

5. Kok opp og smuldre ned en buljongterning, smak til med krydderørter og evt. mer salt og pepper

6. Fyll pastarørene med røren og legg de i en ildfast form. Hvis du bruker lasagneplater må du først koke disse, slik at de blir myke. Legg i kylling-sausen, og rull de sammen.

7. Riv over ost, og del cocktailtomater som fordeles over formen

8. Stek i oven på ca. 175 grader i 25 minutter

Hva syntes juryen

Siden det var lørdag og Max (4,5år) hadde blitt lovet godteri hvis han spiste bra, så spiste han bra, men vi måtte mase litt. Milla (snart 1 år) (som ikke ble lovet godteri) spiste desto mindre. Det var mest kyllingbiter som gikk ned. Et samlet terningkast 3

canneloni form.jpg