Cannelloni med kylling og fennikel
I helgen lagde jeg cannelloni med kylling. Cannelloni er store pastarør som man fyller med valgfritt fyll og steker i ovnen, litt som en mer fancy lasagne.
Oppskrift 4 store porsjoner
300 g kyllingbryst
1 fennikel
1 gul løk
1 ss smør til steking
1 boks hakkede tomater
1 dl kremfløte
Salt og pepper
0,5 terning hønsebuljong
Krydderurter, jeg brukte litt fersk basilikum, timian og litt tørket oregano
250 g cannelloni eller 250 g lasagneplater
1 boks cocktailtomater
100 gram revet ost, f.eks. mozzarella
Fremgangsmåte
1. Kutt kyllingen i små terninger de må være ganske små slik at det går enkelt at fylle pastarørene. Salt og pepre kyllingen.
2. Finhakk løk og fennikel.
3. Stek løk og fennikel myke i smør, legg etter hvert i kyllingen og stek til den fått litt farge.
4. Ha opp i en boks med hakkede tomater og 1 dl fløte.
5. Kok opp og smuldre ned en buljongterning, smak til med krydderørter og evt. mer salt og pepper
6. Fyll pastarørene med røren og legg de i en ildfast form. Hvis du bruker lasagneplater må du først koke disse, slik at de blir myke. Legg i kylling-sausen, og rull de sammen.
7. Riv over ost, og del cocktailtomater som fordeles over formen
8. Stek i oven på ca. 175 grader i 25 minutter
Hva syntes juryen
Siden det var lørdag og Max (4,5år) hadde blitt lovet godteri hvis han spiste bra, så spiste han bra, men vi måtte mase litt. Milla (snart 1 år) (som ikke ble lovet godteri) spiste desto mindre. Det var mest kyllingbiter som gikk ned. Et samlet terningkast 3