Egg benedict
En klassiker til søndagsfrokosten er Egg Benedict. Jeg pleier å bruke ristet dansk rugbrød for en illusjon av sunnhet.
Oppskrift 2 porsjoner
2 egg (muligens 3 hvis du mislykkes med posjeringen som jeg gjorde med et av eggene)
2 skiver rugbrød
2 skiver røkt skinke av god kvalitet
Evt. litt salt og noe grønt på toppen. Jeg brukte ertespirer
Hollandaisesaus
1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
100 gram smør
Fremgangsmåte
Hollandaisesaus
1. Ha en eggeplomme opp i en kasserolle og bland den med sitronsaft.
2. Varm sakte opp eggeplommen med sitronsaften til at den blir litt tykkere. Hvis du er redd at sausen skal skjære seg kan du bruke et vannbad.
3. Smelt smør ved siden av, og hell så på smøret i en tynn stråle, visp samtidig.
4. Varm forsiktig opp sausen til den blir glatt og kremet, og sett til siden.
Posjerte egg
1. Kok opp vann i en teflonstekepanne.
2. Senk temperaturen slik at vannet ikke koker lenger.
3. Knekk eggene i vannet, og håp på det beste.
4. La trekke i 3-4 minutter, og bruk en hullsleiv til å ta opp eggene med. Nesten hver gang blir det litt eggehvite som faller av egget, men det er bare noe man må akseptere.
Kutt dansk rugbrød i skiver og rist i brødristen. Legg skinken nederst og legg forsiktig på det posjerte egget, og topp med en generøs skje hollandaisesaus.