Spaghetti med salsiccia og soltørket tomat

Spaghetti med salsiccia og soltørket tomat

Til middag lagde jeg en variant av pasta og pølser med kun 5 ingredienser. Denne retten har få likheter med originalen. Jeg brukte råa salsicciapølser .De kan være litt vanskelige å få tak i, men det er verdt å lete litt.  Pølsene er godt krydrede allerede så man trenger verken krydre eller salte retten.

 

Oppskrift 3-4 porsjoner

300 g rå salsicciapølser

1 gul løk

1 dl soltørket tomat

1,5 dl kremfløte

0,5 sitron saft og zest

Valgfri pasta til servering

 

Fremgangsmåte

1. Kutt et snitt i pølsene og dra av skinnet.

2. Kutt løk fint.

3. Stek løk og innmaten av pølsene i en teflonstekepanne. Du trenger egentlig ikke noe fett å steke i, siden pølsene inneholder en del fett som smelter ut i stekepannen. Hakk pølsebitene litt med en stekespade eller gaffel slik de til slutt ligner på kjøttdeig.

4.  Hakk soltørkede tomater grovt og la de steke med litt med pølsebitene.

5. Riv ned litt sitronzest fra en halv sitron og press så ned saften.

7.  Hell på fløte å la koke opp.

8. Server med nykokt spagetti eller annen pasta og noen grønnsaker.

 

Hva syntes juryen?

Begge barna spiste bra. Spagetti er alltid populært i huset og pølsebitene har en ganske mild smak. Jeg prøvde å få Max (4,5 år) å gi et terningkast, men svaret var bare «prøv å gjett» - og som vi gjettet. Det var hvert fall ikke noe mellom 1-6 som man kunne tenkt seg. Vi fikk aldri noe klart svar men tror det var ganske høyt for han forlangte mer pølsebiter etter at ha spist en stor porsjon allerede.

slasicca pasta close.jpg