Grønnkålsalat med chilimandel og granateple

Grønnkålsalat med chilimandel og granateple

Søndagen var dagen etter julebord, da har man jo mest lyst på Pizza, men hva kroppen egentlig trenger er vel litt antioksidanter. Til alles store «glede» var det grønnkålsalat med chilirostede mandler og granateple som sto på menyen (vi spiste pizza senere på kvelden)

Oppskrift

1 pakke hakket grønnkål 150 g

1 ss smør til steking

Saften av en halv sitron

1 ss honning

1 granateple

3 stk vårløk

Litt salt etter smak

 

Chilirostede mandler

1 dl mandler

1 ss smør

1 ss sukker

1 krm cayennepepper

 

Fremgangsmåte

1. Skyll grønnkålen og ha den opp i en stekepanne sammen med litt smør. La grønnkålen bli myk

2. Press over en halv sitron og 1 ss honning og smak til med litt salt

3. Ha mandlene opp i en annen stekepanne med litt smør og sukker, la sukret smelte og bli karamellisert, dryss over litt cayennepepper.

4. Kutt granateplet i to deler og pill ut alle granatpelebiter- bruk klær som du ikke er redd for, fordi det vil sprute rød saft over hele deg og kjøkkenet.

5. Legg grønnkålen i en bolle og bland ned granateplekjernene- topp med chilirostet mandel og hakket vårløk.

 

Hva syntes juryen?

Min man sa at det var godkjent til tross at han hverken liker mandler eller granateple så godt. Milla (1 år) hadde sovetid så hun misset lunsjen. Max (4,5 år) kom nettopp hjem fra naboen hvor han hadde spist 7 (!!) brødskiver. Han passer på å spise «vanlig» mat når han får sjansen med andre ord. Heldigvis får han mat i barnehagen på hverdager og ikke bare min «rare» mat.

grønskålssallad 2.jpg