Beef steak sandwich med bearnaisesaus

Beef steak sandwich med bearnaisesaus

Beef steak sandwich med bearnaisesaus

I lørdags skulle jeg gå på julebord, og trengte noe «å grunne» med før restaurantbesøket. Jeg lagde en beef steak-sandwich av litt godt landbrød og roastbiff som jeg hadde hjemme.

Oppskrift Beef steak sandwich

1 eller 2 skiver landbrød

Litt smør å steke i

0,5 avokado

0,5 tomat

Noen skiver stekt kjøtt. Bruk det du har hjemme, for eksempel rester fra en biffmiddag er perfekt

 

Fremgangsmåte

1. Stek landbrød i smør, slik at skiven blir sprø og gyldenbrun i fargen.

2. Kutt avokado i skiver, og kutt tomat i tynne skiver, og spre ut over skiven.

3. Fordel kjøttet over grønnsakene.

 

Jeg toppet med en hjemmelaget bearnaisesaus

Bearnaisesaus oppskrift

1 eggeplomme

1ss hvitvinseddik

1 ss vann

1 ss hakket sjalottløk

0,5 ts estragon

50 g smør

 

Fremgangsmåte

1. Kok opp hvitvinseddik med vann, estragon og løk. Kok det ned til halvparten. Ta av fra varmen. Mange pleier å sile sausen nå, men jeg fortrekker at ha små løkbiter i min saus.

2. Ha oppi eggeplommen og visp.  Hvis du er redd at sausen skal skjære seg kan du bruke et vannbad. Blandingen skal tykne litt.

3. Smelt smør ved siden av og hell så på smøret i en tynn stråle, visp samtidig.

4. Varm forsiktig opp sausen til den blir glatt og kremet. Smak eventuelt til med mer estragon og salt.


beef steak close.jpg