Asiatiske kjøttboller

Asiatiske kjøttboller

Kjøttboller av svin smaksatte med masse deilige urter – en veldig enkel å rask hverdagsrett. Kjøttbollene tar omtrent like lang tid å lage som tiden det tar for risen å bli ferdig

Asiatiske kjøttboller

 

Oppskrift kjøttboller

 300 g svinekjøttdeig

1 egg

0,5 dl strøbrød

2 ss finhakke friske urter – jeg brukte masse koriander, litt mynte og litt thaibasilikum

0,5 finhakket rødløk

1 fedd hvitløk

1 ss fish sauce

Evt litt chiliflakes hvis du liker det litt spicy

Nøytral olje til steking, pluss noen dråper sesamolje

 

Fremgangsmåte kjøttboller

  1. Bland alle ingrediensene til kjøttbollene og bland godt

  2. Stek på middels temperatur i nøytral olje, mot slutten av stekingen hadde jeg i litt sesamolje i stekepannen.

  3. Server med ris, valgfrie grønnsaker og BBQ mayo (her mikset jeg 50 % majones med 50 % BBQ saus, plus litt tabasco)

Asiatiske kjøttboller