Asiatiske kjøttboller
Kjøttboller av svin smaksatte med masse deilige urter – en veldig enkel å rask hverdagsrett. Kjøttbollene tar omtrent like lang tid å lage som tiden det tar for risen å bli ferdig
Oppskrift kjøttboller
300 g svinekjøttdeig
1 egg
0,5 dl strøbrød
2 ss finhakke friske urter – jeg brukte masse koriander, litt mynte og litt thaibasilikum
0,5 finhakket rødløk
1 fedd hvitløk
1 ss fish sauce
Evt litt chiliflakes hvis du liker det litt spicy
Nøytral olje til steking, pluss noen dråper sesamolje
Fremgangsmåte kjøttboller
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene og bland godt
Stek på middels temperatur i nøytral olje, mot slutten av stekingen hadde jeg i litt sesamolje i stekepannen.
Server med ris, valgfrie grønnsaker og BBQ mayo (her mikset jeg 50 % majones med 50 % BBQ saus, plus litt tabasco)
Carolina Widell